Σίγουρα ο πρωθυπουργός του Καναδά Ζαστίν Τριντό όταν εξέφραζε μέσω Twitter την μεγάλη του λύπη για τον χαμό ενός ''σπάνιου ηγέτη'' όπως χαρακτήρισε τον Φιντέλ Κάστρο, δεν περίμενε ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και θα αρχίσουν οι θεωρίες που τον ήθελαν ''στενά συνδεδεμένο'' με εκείνον, όχι μόνο λόγω της μακρόχρονης φιλίας της οικογένειάς του, αλλά και... εξ αίματος. 

Ο Τριντό επικρίθηκε έντονα στις ΗΠΑ και τη χώρα του για τον θερμό τόνο του μηνύματός του, καθώς το μήνυμα ήταν πολύ πιο θετικό από εκείνα των περισσότερων δυτικών ηγετών, οι οποίοι είτε καταδίκασαν την πολιτική του όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ή απέφυγαν διακριτικά το ζήτημα.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά είχε αναφερθεί, μάλιστα, με θέρμη στη βαθιά φιλία του εκλιπόντος πατέρα του με τον Κάστρο και τη δική του συνάντηση με τους τρεις γιους του Φιντέλ και τον αδελφό του Ραούλ, τον νυν πρόεδρο της Κούβας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα στις αρχές Νοεμβρίου.

Εξάλλου ο Κάστρο ήταν ένας από τους ανθρώπους που μετέφεραν τιμητικά το φέρετρο του πατέρα του Τριντό και πρώην πρωθυπουργού του Καναδά, Πιερ Έλιοτ Τριντό, στην κηδεία του το 2000.

Και εκεί ακριβώς ήταν που ξεκίνησαν οι φήμες για την σύνδεσή του με τον Κάστρο, όχι μόνο σαν οικογενειακός φίλος, αλλά και ως ''γιός'' του, δεδομένων των στενών σχέσεων του Κάστρο με όλα τα μέλη της οικογένειάς του. 

Το Twitter, μάλιστα, ''βοήθησε'' την κατάσταση, καθώς οι χρήστες προχώρησαν ακόμα και σε ''σύνθεση'' φωτογραφιών, οι οποίες δείχνουν ομολογουμένως μεγάλη ομοιότητα του 45χρονου πρωθυπουργού του Καναδά με τον Κουβανό ηγέτη.

Η σύνδεση του Τριντό με τον Κάστρο

Το πρώτο κύμα ''φημών'', ωστόσο, ήρθε να ''αποκρούσει'' ρεπόρτερ του γνωστού κοσμικού site Buzz feed news παραθέτοντας απλά τις ημερομηνίες και αφήνοντας τους αναγνώστες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 

Όπως αναφέρεται στο site η πρώτη συνάντηση του πατέρα του Τριντό με τον Κάστρο μετρά από το 1976, όταν ο πατέρας Τριντό έγινε ο πρώτος ηγέτης κράτους-μέλους του NATO που επισκέφθηκε την Κούβα μετά την επανάσταση του 1958 μαζί με την σύζυγό του Μάργκαρετ. 

Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, εκείνης της επίσκεψης είχε φωνάξει το σύνθημα «ζήτω ο Κάστρο!», ενώ σε αυτή την ίδια συνάντηση ήταν που ο Κάστρο είχε φωτογραφηθεί με τον τρίτο γιο της οικογένειας, Μισέλ. 

Από αυτή την πρώτη επίσκεψη του ζευγαριού στην Αβάνα το 1976 ήταν και αυτή η φωτό του όπου κοιτά με στοργή τον μικρό Μισέλ. Ο Ζαστίν Τριντό τότε ήταν ήδη πέντε χρονών.

Ωστόσο, είναι πολλοί αυτοί που τονίζουν ότι υπήρξαν και προηγούμενες συνάντησεις του ζευγαριού με τον Κάστρο, πολύ πριν το 1976.

Να σημειωθεί ότι ο Τριντό και η σύζυγός του παντρεύτηκαν στις αρχές του 1971, ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει τις επαφές με τους ηγέτες της εποχής. 


Μάργκαρετ Τριντό: Η σύζυγος - παιδί των λουλουδιών, η γυναίκα με τους πολλούς εραστές

Τα λεγόμενα της συζύγου του Πιερ Τριντό, πάντως, κάθε άλλο παρά αποκρούν την θεωρία περί ''πατρότητας'' του Κάστρο. 

Την αναζωπυρώνουν μάλιστα, πόσο μάλλον αν λάβουμε υπόψη μας ότι πρόκειται για μια γυναίκα ιδιαίτερα απελευθερωμένη, που έζησε τη ζωή της στο έπακρο, έχοντας μάλιστα και πολύ έντονη σεξουαλική διαδρομή με πολλαπλούς εραστές, ακόμα και στην διάρκειά του γάμου της με τον Τριντό, ο οποίος, βεβαίως, δεν πήγαινε πίσω σε αυτόν τον τομέα...

''Θυμάμαι έναν πολύ ζεστό και γοητευτικό άνθρωπο. Τον απόλαυσα'':  Έτσι είχε περιγράψει η Μάργκαρετ Τριντό, η σύζυγος του Καναδού πρωθυπουργού, τον Φιντέλ Κάστρο, ενώ σε βιβλίο για την ζωή της η ιδιαίτερα περιπετειώδης ως νεαρη, με θητεία στο περίφημο Studio 54 της Νέας Υόρκης, με διάσημους εραστές όπως ο Μικ Τζάγκερ και ο Τζαν Νίκολσον περιγράφει μια συνάντηση των δύο τους ''μια νύχτα σε μια παραλία''.

Όπως γράφει ο συγγραφέας: ''Της είπε ότι τα μάτια του ήταν αδύναμα και για να τα κάνει πιο δυνατά κοίταζε κάθε μέρα τον ήλιο. 

''Όμως ξέρεις τι βρίσκω πιο σκληρό ; Να κοιτάζω το μπλε των ματιών σου'' συμπλήρωσε. ''Αγαπημένε μου Φιντέλ'' του είπε εκείνη. ''Πήγαινε να κατακτήσεις τον κόσμο'', ενώ η Τριντό ολοκληρώνει την αφήγησή της ως εξής: Είχα κάποιους σημαντικές ερωτικές σχέσεις και κάποιους εξαιρετικούς φίλους''. 

To ''κορίτσι των λουλουδιών'' που είχε ως 18χρονη γοητεύσει τον μέχρι πρότινος ορκισμένο εργένη Τριντό και τον είχε οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας δεν θα ήταν απίθανο, σύμφωνα με τους βιογράφους, να διατηρούσε σχέση με τον Φιντέλ Κάστρο

Ωστόσο, στο βιβλίο ''Τρεις νύχτες στην Αβάνα: Πιερ Τριντό, Φιντέλ Κάστρο και ο Ψυχρός πόλεμος'' ο συγγραφέας Ρόμπερτ Ράιτ γράφει ότι οι συνομιλίες Τριντό -Κάστρο ξεκίνησαν το 1970, όμως ήταν το 1976 που συναντήθηκαν για πρώτη φορά, σε επίσκεψη του ζευγαριού στην Αβάνα, παρουσία φυσικά της Μάργκαρετ.

Τα... σωματικά και φυσικά χαρακτηριστικά που ενώνουν τους δύο άνδρες 

Πέρα από τις θεωρίες που ιστορικά ''πλέκουν'' την υπόθεση πατρότητας του Κάστρο με τον Τριντό, στο Twiter οι χρήστες ''παίζουν'' πολύ με τα σωματικά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. 

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός δημοσιογράφος και ντοκουμαντερίστας Πιέρ Τσέρνοβιτς αναφέρθηκε σε ένα άλλο σωματικό χαρακτηριστικό που μπορεί να ενώνει τους δύο άνδρες: Στο ύψος τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τριντό έχει ύψος 1,92, ενώ ο Κάστρο ήταν επίσης αρκετά ψηλός, καθώς το ύψος του άγγιζε το 1.88.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο πατέρας του Τριντό Πιέρ είχε ύψος μόλις 1.72.