Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση της Γερμανίδας «Μαντλίν». Μετά από 15 χρόνια εξαφάνισης της μικρής Πέγκι Κνόμπλοχ, οι αρχές λύνουν το μυστήριο και αποκαλύπτουν ότι στο σώμα της εννιάχρονης, βρήκαν ίχνη DNA ενός νεοναζί δολοφόνου.

Η Μπεάτε Τσέπε ή «Ναζιστική νύφη» όπως την αποκαλούν τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, κατέθεσε στους δικαστές σχετικά με το βάναυσο θάνατο της μικρής Πέγκι, όπου πιστεύει ότι δολοφονήθηκε από έναν από τους δύο εραστές της. Η σύλληψη της Μπεάτε Τσέπε άνοιξε το δρόμο για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Βρέθηκε γενετικό υλικό στο νεκρό σώμα του εννιάχρονου κοριτσιού, από τον νεοναζί εγκληματία Ούβε Μουντός. Σ’ ένα τροχόσπιτο που είχαν στην κατοχή τους οι νεοναζί γκανγκστερ, η αστυνομία βρήκε στους υπολογιστές της οργάνωσης κασέτες με πορνογραφικό υλικό, κατασχέθηκαν ναζιστικές έγγραφα, και άλλα σημαντικά αρχεία. Όπως αναφέρει το daily mail, βρήκαν πολλά παιδικά παιχνίδια και ένα αρκουδάκι, που πιστεύουν ότι ήταν της μικρής «Μαντλίν».

Οι υπολογιστές των νεοναζί  θα επανεξεταστούν για την ανακάλυψη κι άλλων στοιχείων. Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι σύμφωνα με το daily mail ότι θα έχουν στα χέρια τους περισσότερες ενδείξεις που θα μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το DNA του Μουντός συνδέεται με το θάνατο της Πέγκι Κνόμπλοχ.

Η 41χρόνων Τσέπε η μοναδική επιζών, της τριμελούς νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, δικάζεται για το ρόλο της σε 10 δολοφονίες μεταναστών και αστυνομικών. Πήρε το τίτλο της «Ναζιστικής νύφης» γιατί είχε ερωτικές σχέσεις και με τους δύο ναζί φίλους της (Ούβε Μουντός και Ούβε Μπένχαρτ). Η εγκληματική οργάνωση NSU ενεργούσε πάνω από 10 χρόνια και είναι υπεύθυνη για πάρα πολλά αδικήματα, όπως και για το φόνο του Έλληνα επιχειρηματία Θεόδωρου Βουλγαρίδη ,τον Ιούνιο του 2005 στο Μόναχο.

Το ιστορικο της υπόθεσης

Η Πέγκι Κνόμπλοχ είχε εξαφανιστεί στη διαδρομή από το σχολείο στο σπίτι της, στο Θουέρινγκεν της Βαυαρίας στις 5 Μαΐου 2001.Μετά την απαγωγή της, και παρά την τεράστια αστυνομική έρευνα, δεν είχε υπάρξει κάποιο στοιχείο που να δηλώνει τι της είχε συμβεί ή που βρισκόταν το σώμα της, αν ήταν όντως νεκρή.

Παρά το γεγονός αυτό, ένας άνδρας φυλακίσθηκε για το φόνο της εννιάχρονης, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Ένας πολίτης ανακάλυψε στις 2 Ιουλίου  κόκκαλα που άνηκαν  σε παιδικό σώμα να προεξέχουν από το έδαφος κι αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία. Η Βαυαρή εισαγγελέας Χέρμπερτ Πότζελ δήλωσε στο BBC ότι τα λείψανα ανήκουν «πιθανότατα» στην Πέγκi Κνόμπλοχ, αν και «δεν είναι επιβεβαιωμένο 100%».

λείψανα βρέθηκαν περίπου εννέα μίλια από το σπίτι της 9χρονης. Εκτός από υπολείμματα της σορού, η αστυνομία συνέλεξε από το σημείο προσωπικά αντικείμενα που πιστεύεται ότι άνηκαν στη μικρή.