Περίεργο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν παίκτη της Chapecoense, ο οποίος τελευταία στιγμή, λόγω του τραυματισμού του αποκλείστηκε από την αποστολή της Σαπεκοένσε, που επρόκειτο να δώσει τον σημαντικότερο αγώνα στην ιστορία της.

Ο λόγος για τον Αλεχάντρο Μαρτινούτσιο ο οποίος καταριόταν την τύχη του, μετά τον τραυματισμό του στον τελικό του Copa Sudamericana . Ο  Μαρτινούτσιο στάθηκε τυχερός, μέσα στην ατυχία του και τελικά δεν επιβιβάστηκε στη «μοιραία» πτήση που στέρησε τη ζωή σε 75 άτομα, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη.

Ο τραυματισμός του τον έσωσε, ωστόσο ο ίδιος είναι συγκλονισμένος από την τραγωδία, όπως είπε ο πατέρας του, ο Ρούμπεν.

Παρά το "θαύμα", η σύζυγος του Μαρτινούτσιο δυσκολεύεται να αποδεχτεί όσα συνέβησαν, έχει ταραχτεί πολύ και, όπως εξήγησε ο πεθερός της, "θέλει να σταματήσει ο Αλεχάντρο το ποδόσφαιρο και να επιστρέψουν στο Μπουένος Άιρες".

Ο Ρούμπεν Μαρτινούτσιο έπλεξε το εγκώμιο των συμπαικτών του γιου του, οι περισσότεροι από τους οποίους χάθηκαν στο δυστύχημα. "Ήταν θαυμάσιοι άνθρωποι", είπε ο πατέρας του ποδοσφαιριστή που τους συνάντησε όλους πριν από δέκα ημέρες, όταν επισκέφθηκε τον γιο του, τη νύφη του και τα τρία παιδιά τους. "Ελπίζω όλοι αυτοί οι νέοι να βρεθούν στη δόξα του Θεού", είπε.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους σκοτώθηκαν 75 άνθρωποι και σώθηκαν έξι, μεταξύ των οποίων και τρεις παίκτες της ομάδας.