current views are: 16

29 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:01

Ο γιος του Εσκομπάρ αποκαλύπτει: Ο πατέρας μου αυτοκτόνησε!

Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν, ο γιος του Εσκομπάρ, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ταξιδεύει σε ένα παρελθόν που δεν διάλεξε ο ίδιος για να δείξει το άγνωστο πρόσωπο του πατέρα του.

Δημοσίευση 19:01’

Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν, ο γιος του Εσκομπάρ, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ταξιδεύει σε ένα παρελθόν που δεν διάλεξε ο ίδιος για να δείξει το άγνωστο πρόσωπο του πατέρα του.

«Έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο πατέρας μου αυτοκτόνησε».

Ο γιός του , Πάμπλο Εσκομπάρ, ξαναχτυπά, όχι μέσα από συνέντευξη σε κάποιο μέσω ενημέρωσης, αλλά μέσα από το βιβλίο του.

Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν, ο γιος του Εσκομπάρ, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ταξιδεύει σε ένα παρελθόν που δεν διάλεξε ο ίδιος για να δείξει το άγνωστο πρόσωπο του πατέρα του. Η πολυτάραχη ζωή του ενέπνευσε πολλές ταινίες και βιβλία… Αλλά σε αυτά παρουσιάζεται μόνο η μισή αλήθεια για τον Πάμπλο.

Αντιθέτως, το μοναδικό βιβλίο παγκοσμίως στο οποίο περιγράφεται όλη η ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ γράφτηκε από το πιο στενό συγγενικό του πρόσωπο: τον ίδιο του τον γιο! Έναν αδίστακτο εγκληματία που δολοφονούσε χωρίς οίκτο όποιον έμπαινε εμπόδιο στα σχέδιά του, αλλά ταυτόχρονα και έναν στοργικό πατέρα, που αγαπούσε υπερβολικά την οικογένειά του! Όπως εξηγεί ο ίδιος ,δεν πρόκειται για το βιβλίο ενός γιου που αναζητά τη συγχώρεση για τον πατέρα του, αλλά για μια συγκλονιστική διήγηση των συνεπειών που έχουν στη ζωή των ανθρώπων η βία και το έγκλημα.

Στα 39 του χρόνια ο γιος του Εσκομπάρ, άλλαξε το όνομα του σε Χουάν Σεμπάστιαν Μαρροκουίν για να σωθεί μετά το θάνατο του πατέρα του. Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, προσπαθεί μέσα στο βιβλίο να κάνει αποκαλύψεις,να πει αλήθειες που δεν έχουν βγει ποτέ στην επιφάνεια.

«Το πατέρα μου δεν το σκότωσαν, αυτοκτόνησε για να σώσει την οικογένεια του». Πρόσθεσε, επίσης πως ο Εσκομπάρ ήταν πάντα έτοιμος να πυροβολήσει  τον εαυτό του στο κεφάλι, προκειμένου να μην συλληφθεί από την αστυνομία ή από κάποιον εχθρό του. Σε μια ταράτσα στο Μεντεγίν στις 2 Δεκεμβρίου 1993,  μετά από ένα χρόνο καταδίωξης από τις Κολομβιανές αρχές, ο Χουάν εξηγεί πως βρήκαν τα ίχνη του Εσκομπάρ, τον καταδίωξαν και πριν το πιάσουν γύρισε το όπλο στο κεφάλι του…και σκοτώθηκε!

Λίγο πριν πεθάνει ο αρχηγός των καρτέλ του Μεδεγίν, ο κ. Μαρροκουιν αποκαλύπτει πως μετά από πολλά χρόνια ο πατέρας του χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο, μιας και επειδή ήταν ο πιο δημοφιλής καταζητούμενος όλου του κόσμου, ήταν επικίνδυνο να το χρησιμοποιεί. Δέκα λεπτά πριν πεθάνει συνομίλησε με ένα βαρόνο των ναρκωτικών για να συνεννοηθεί για δουλειά ή για να τον προειδοποιήσει.

Υποστηρίζει πως ιατροδικαστής που έκανε την αυτοψία ενώ αρχικά είχε καταθέσει ότι ο θάνατος του Εσκομπάρ προκλήθηκε από αυτοχειρία, αναγκάστηκε να αλλάξει την επίσημη έκθεση του και να γράψει εκ νέου πως τον σκότωσαν οι αρχές στο Μεντεγίν.

Έκανε επίσης εξαιρετικές αποκαλύψεις σχετικά με το πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ αγόρασε ποσότητες κοκαΐνης από τον Εσκομπάρ και πως το χρησιμοποιούσε για τη χρηματοδότηση του αγώνα κατά του κομμουνισμού.


σχετικα αρθρα