Τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στην Κολομβία προσπαθούν να διαλευκάνουν οι ερευνητές, την ώρα που το σενάριο το αεροσκάφος των LAMIA Airlines να συνετρίβη λόγω έλλειψης καυσίμων να «φουντώνει» ξανά.

Η μαρτυρία ενός εκ των διασωθέντων αεροσυνοδών και κυρίως το γεγονός ότι το αεροσκάφος δεν εξερράγη κατά την πρόσκρουσή του στο έδαφος υποψιάζουν τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι όπως λένε χαρακτηριστικά «είναι ύποπτο».

«Μας προβληματίζει ότι παρά την πρόσκρουση δεν υπήρξε έκρηξη. Αυτό ενισχύει το σενάριο της έλλειψης καυσίμων» συμπλήρωσε στρατιωτική πηγή από την Κολομβία που επικαλείται η Daily Mail.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πτήσης, το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από τη Βολιβία στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, πριν από τη συντριβή έκανε κύκλους, αφού ενημέρωσε για πρόβλημα στα ηλεκτρικά κυκλώματα, στοιχείο που έκανε αρκετούς να υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν επιλογή του πιλότου της πτήσης προκειμένου να «κάψει» τα διαθέσιμα καύσιμα, επειδή διέβλεπε ότι θα υποχρεωνόταν σε αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με τη Mirror, το σενάριο το αεροπλάνο να έμεινε από καύσιμα ενισχύεται από το γεγονός ότι κανονικά θα έπρεπε να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκότά, ωστόσο κατευθύνθηκε προς το Μεντεγίν δείγμα του ότι ο πιλότος είχε διαπιστώσει ότι σύντομα θα ξέμενε από καύσιμα.

Ωστόσο, όταν το αεροσκάφος έφτασε πάνω από το αεροδρόμιο στο Μεντεγίν ενημερώθηκε, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ότι θα έπρεπε να περιμένει στην «ουρά» σε ύψος 21.000 ποδών καθώς προηγούνταν άλλα δύο αεροσκάφη, με το ένα από τα δύο να αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα.

Μετά από λίγα λεπτά, όμως, ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στο Μεντεγίν ότι έπρεπε να προσγειωθεί άμεσα, ενέργεια που δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει.

Πλέον, όλοι αναμένουν τα στοιχεία από τα «μαύρα» κουτιά, που έχουν ήδη εντοπιστεί και θα ρίξουν φως στην αεροπορική τραγωδία.