Ο Στίβεν Μνουσίν, τον οποίο επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, δήλωσε η κυβέρνηση θα επιδιώξει να πετύχει οικονομική ανάπτυξη 3-4% και γι' αυτό θα θέσει ως βασικές προτεραιότητες τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές στις εμπορικές συμφωνίες. 

Ο Μνουσίν είναι πρώην στέλεχος της Goldman Sachs. Ο Γουίλμπουρ Ρος είναι δισεκατομμυριούχος επενδυτής και η επιλογή του Τραμπ για τη θέση του υπουργού Εμπορίου. Σε συνεντεύξεις τους στο αμερικανικό δίκτυο CNBC μίλησαν για την ατζέντα τους, η οποία, σύμφωνα με τον Μνουσίν, περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση από τη διακυβέρνηση του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Επιβεβαίωσαν πως επελέγησαν για τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, ο διορισμός τους ωστόσο πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία.

«Πιστεύουμε ότι με τη μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις θα δημιουργήσουμε τεράστια οικονομική ανάπτυξη και θα έχουμε τεράστιο ατομικό εισόδημα», δήλωσε ο Μνουσίν στη συνέντευξη. Μνουσίν και Ρος υπογράμμισαν ότι οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές θα αντισταθμιστούν από τη μείωση των φοροαπαλλαγών. «Οι φόροι είναι υπερβολικά περίπλοκοι και ο κόσμος ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο ανησυχώντας για το πώς να τους μειώσει», είπε ο Μνουσίν.

Όπως είπαν η εμπορική μεταρρύθμιση θα είναι ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες  και επέκριναν τις περιφερειακές εμπορικές συμφωνίες, υποστηρίζοντας ότι ευνοούν διμερείς συμφωνίες με εμπορικούς εταίρους.

Ο Στίβεν Μνουσίν ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Έχει μεγάλη εμπειρία στη Wall Street. Ο Μνουσίν είχε εργαστεί για 17 χρόνια στην Goldman Sachs. Το 2002, όταν ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Dune Capital Management, μέσω της οποίας επένδυσε σε ταινίες παραγωγής των κινηματογραφικών εταιρειών 20th Century Fox και Time Warner Inc («Avatar», «Mad Max», «Fury Road»,«Suicide Squad»).