Λίγές μέρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο κέντρο κράτησης μεταναστών της Βουλγαρίας στην πόλη Χάρμανλι η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ και υπό το βάρος των επερχόμενων πρόωρων βουλευτικών εκλογών προχωράει σε 2 κινήσεις.

Από την μία ετοιμάζει μαζικούς επαναπατρισμούς αφγανών μεταναστών και από την άλλη σχεδιάζει να δώσει πριμ ...απόδοσης στους αστυνομικούς που πήραν μέρος στην επιχείρηση καταστολής των επεισοδίων.

Όπως μεταδίδουν βουλγαρικά ΜΜΕ η πρώτη oμάδα 50 αφγανών μεταναστών ετοιμάζεται να επαναπατρισθεί στην χώρα τους με πτήση τσάρτερ ενώ για άλλους 200 η βουλγαρική κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν για την προετοιμασία των ταξιδιωτικών τους εγγράφων ώστε για να επιστρέψουν πίσω.

Συμφώνα με δημοσιεύματα οι αφγανοί είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα μεταναστών που βρίσκονται στην Βουλγαρία με τον αριθμό τους να ξεπερνάει τις 8.000!

Από την άλλη το αρχηγείο της βουλγαρικής αστυνομίας μετά από εντολή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μπορίσοφ αποφάσισε να δώσει χρηματικό μπόνους σε μετρητά στους 294 αστυνομικούς που πήραν μέρος στην επιχείρηση καταστολής των μεταναστών στο Χάρμανλι.

Το ποσό του πριμ δεν έχει γίνει γνωστό.