Το εξώφυλλο του διάσημου περιοδικού Charlie Hebdo, που κυκλοφορεί σήμερα για πρώτη φορά ως αυτόνομη έκδοση στη Γερμανία έχει την Μέρκελ να είναι για επισκευή στο συνεργείο. 

Επισκευή από τους έμπειρους -αλλά και διεφθαρμένους(;)- μηχανικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας της, της Volkswagen, χρειάζεται επειγόντως η Άνγκελα Μέρκελ αν θέλει να κερδίσει μια ακόμη θητεία στη γερμανική καγκελαρία, αναφέρει το περιοδικό

Οι σκιτσογράφοι του σατιρικού περιοδικού φαντάστηκαν τη γερμανίδα καγκελάριο να κάθεται σε μια τουαλέτα διαβάζοντας το πρώτο γερμανικό Charlie Hebdo αλλά και στη ράμπα ενός συνεργείου αυτοκινήτου να υφίσταται τις βελτιώσεις και τις μετατροπές που απαιτούνται προκειμένου να διεκδικήσει με επιτυχία νέα -την τέταρτη στη σειρά- θητεία στο τιμόνι της Γερμανίας.

Η πρώτη 16σέλιδη έκδοση, η οποία κυκλοφορεί σε 200.000 αντίτυπα. υπονοεί βέβαια ξεκάθαρα ότι η VW, η αυτοκινητοβιομηχανία που επλήγη από το σκάνδαλο εκροής ρύπων στηρίζει την καγκελάριο καθώς «στέκεται πίσω από τη Μέρκελ», όπως αναφέρεται ρητά στο εξώφυλλο, και, προσθέτοντάς της μια νέα «εξάτμιση» θα την βοηθήσει να είναι καλή για «ακόμη τέσσερα χρόνια».

Στο σκίτσο με τη Μέρκελ στην τουαλέτα να διαβάζει το εβδομαδιαίο περιοδικό, υπάρχει η λεζάντα: «Charlie Hebdo – Είναι ανακουφιστικό».