Οκτώ Αφγανούς λαθρομετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα από την Ελλάδα, συνέλαβε η συνοριακή αστυνομία της Βουλγαρίας.
Όπως ανακοίνωσε στα βουλγαρικά ΜΜΕ ο αρμόδιος για τους σταθμούς ελέγχου στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Ελλάδα εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τεόντορ Γκεοργκίεφ, οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε νταλίκα με πινακίδες της Σλοβακίας που μετέφερε καρπούζια σε παλέτες για τη χώρα αυτή.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις επτά, το βράδυ της Τετάρτης, 29 Ιουνίου, όταν το φορτηγό και ο Σλοβάκος οδηγός του εμφανίστηκαν στο συνοριακό σταθμό "Κούλατα" απέναντι στον ελληνικό συνοριακό σταθμό "Προμαχώνα".

Οι κρυμμένοι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στο πλαίσιο ελέγχου της σλοβακικής νταλίκας με την ειδική συσκευή τύπου σκάνερ, η οποία έχει εγκατασταθεί στο βουλγαρικό σταθμό για τον σκοπό αυτό, όπως διευκρίνισε ο κ. Γκεοργκίεφ.

Σύμφωνα με τον κ. Γκεοργκίεφ, οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας έχουν ειδοποιηθεί για την επικείμενη παράδοση των οχτώ συλληφθέντων στις ελληνικές αρχές, μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης στη Βουλγαρία.