Στο 30% δίνει το ποσοστό του Φρανσουά Φιγιόν νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Les Echos», για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, εμφανίζοντας προβάδισμα 6% έναντι της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος των Συντηρητικών, Φρανσουά Φιγιόν, προηγείται με ποσοστό 30% και ακολουθούν η Μαρίν Λεπέν με ποσοστό 24%, ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 16% και ο Ζαν Λικ Μελανσόν με ποσοστό 12%. 

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εμφανίζεται να παίρνει ποσοστό μόλις 7% στον πρώτο γύρο των εκλογών, με αποτέλεσμα η Κεντροαριστερά να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τη διεκδίκηση της εξουσίας.

Έτσι, όπως φαίνεται, στον δεύτερο γύρο των εκλογών περνούν ο Φιγιόν και η Λεπέν, όπου η  μάχη αναμένεται να είναι σκληρή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση του Harris Interactive, που διεξήχθη μέσω διαδικτύου, την ημέρα που ο Φρανσουά Φιγιόν πήρε το χρίσμα του κόμματός του, ο Φιγιόν θα επικρατούσε της Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 67%, έναντι 33%. Την ίδια ώρα, ο Φρανσουά Ολάντ θα εξασφάλιζε στον πρώτο γύρο μόλις το 9% των ψήφων, ο Εμανουέλ Μακρόν θα συγκέντρωνε ποσοστό 13% έως 14% των ψήφων και ο Ζαν Λικ Μελανσόν θα εξασφάλιζε ποσοστό μεταξύ 13-15% των ψήφων.