Αψηφώντας το κρύο και τη βροχή και παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, για να παρακολουθήσουν από κοντά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Κέντρου Ροκφέλερ.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπάζιο, οι ηθοποιοί Άλεκ Μπόλντουιν και Κέιτ ΜακΚίνον ήταν εκεί για να ανάψουν τα φωτάκια στο νορβηγικό έλατο ύψους 28 μέτρων έξω από το κτίριο στο κέντρο του Μανχάταν

Ένα δίωρο θέαμα με μπόλικη μουσική είχε διοργανωθεί επίσης δίνοντας γιορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμείται από 50.000 πολύχρωμα φωτάκια, ενώ ένα μεγάλο αστέρι από κρύσταλλο Swarovski βάρους 250 κιλών και ύψους 2,8 μέτρων λάμπει στην κορυφή του. 

Θα παραμείνει φωταγωγημένο μέχρι τις 9 το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2017 και μετά θα δωρηθεί στη φιλανθρωπική οργάνωση Habitat for Humanity (Κατοικίες για την Ανθρωπότητα).

Αξίζει να σημειωθεί πως το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ροκφέλερ έχει γίνει σύμβολο της χριστουγεννιάτικης Νέας Υόρκης μετά τη Μεγάλη 'Υφεση και το κραχ της Γουόλ Στριτ του 1929, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που επισκέπτεται την πλατεία Ροκφέλερ για να το θαυμάσει.