current views are: 5

1 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:25

Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017

 Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δηλώσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017 ο Φρανσουά Ολάντ. 

Δημοσίευση 19:25’

 Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δηλώσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017 ο Φρανσουά Ολάντ. 

 Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δηλώσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017 ο Φρανσουά Ολάντ. 

Όπως δήλωσε ο Ολαντ κατά την διάρκεια του διαγγέλματος του: «Αποσύρομαι από τη διεκδίκηση μία δεύτερης θητείας. Δεν πρόκειται να είμαι εκ νέου υποψήφιος. Αφιερώνω τους τελευταίους μήνες της Προεδρίας μου αποκλειστικά στην υπηρέτηση της γαλλικής Δημοκρατίας. Από το 2012 που ο γαλλικός λαός μου εμπιστεύθηκε τα ινία της χώρας παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα και τους πολίτες. Η απόφασή μου έρχεται σε μία στιγμή όπου τόσο η τρομοκρατία όσο και ο εσωτερικός εξτρεμισμός μας απειλούν. Πιστεύω στη δύναμη και τη δυναμική της δημοκρατίας και εύχομαι οι Γάλλοι πολίτες να αποφασίσουν με γνώμονα μόνο το καλό της χώρας. Ζήτω η Γαλλία» 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του 62χρονου Ολάντ το τελευταίο διάστημα σημείωνε πτωτική τάση, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να μην συμμετάσχει στην εκλογική κούρσα.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο νυν Γάλλος πρόεδρος δεν επιδιώκει την επανεκλογή του, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι γνωρίζει ότι αν αποφάσιζε το αντίθετο, η επιλογή  αυτή δεν θα γνώριζε ιδιαίτερης στήριξης.  

Την ίδια ώρα, η Αριστερά είναι βαθιά διχασμένη καθώς πλησιάζουν οι εκλογές. Αρκετοί άλλοι σοσιαλιστές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Οικονομίας Arnaud Montebourg, έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος στις προκριματικές του κόμματος τον Ιανουάριο. 

Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος άσκησε σκληρή κριτική στην υποψήφιο της γαλλικής Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν αλλά και στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος που αναμένεται να κάνει προκριματικές εκλογές στο αμέσως επόμενο διάστημα για να χρίσει τον υποψήφιο πρόεδρο για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης του 2017.

Σημειώνεται ότι σήμερα, άνοιξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές εκλογές του σοσιαλιστικού κόμματος.


σχετικα αρθρα