Σοκάρει η νέα εκδοχή σύμφωνα με την οποία το μοιραίο αεροσκάφος στην Κολομβία δεν έκανε στάση για ανεφοδιασμό στην πόλη Κομπίχα και τελικά συνετρίβη λόγω έλλειψης καυσίμων, καθώς, καινούρια δεδομένα αποκαλύπτουν ότι καθυστέρησε εξαιτίας ενός... ποδοσφαιριστή που έψαχνε το... βιντεοπαιχνίδι του!

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται τον αμυντικό της ομάδας Τσαπεκοένσε Ντέμερσον Μπρούνο Κόστα, ένας από τους συμπαίκτες του έψαχνε ένα από τα βιντεοπαιχνίδια του στο αεροδρόμιο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει χρόνος για να γίνει στάση για ανεφοδιασμό στη Βολιβία.

Και αυτό γιατί το μικρό αεροδρόμιο όπου θα σταματούσε το αεροσκάφος ήταν εκείνη την ώρα κλειστό.

Ο Κόστα είχε μείνει πίσω στην Βραζιλία και επικοινωνούσε μέσω ενός κοινού τσατ με τους συμπαίκτες του πριν αυτοί επιβιβαστούν στην μοιραία πτήση. Μέσω τσατ λοιπόν έμαθε ότι ένας από τους παίκτες, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, έψαχνε ένα από τα βιντεοπαιχνίδια του, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση.

Έτσι οι πιλότοι υποχρεώθηκαν να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Μεδεγίν της Κολομβίας, ωστόσο κατά την διάρκεια της ώρας της αναμονής για να λάβει σήμα έκτακτης προσγείωσης στον εν λόγω χώρο, το αεροπλάνο συνετρίβη. 

Όπως μετέδωσε, επίσης, η Daily Telegraph, η Βολιβία ακύρωσε τις άδειες της αεροπορικής εταιρείας LaMia, στην οποία ανήκε το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ρίχνουν την ευθύνη στον κυβερνήτη, καθώς θα μπορούσε να ζητήσει να προσγειωθεί στην Μπογκοτά και να μην συνεχίσει το ταξίδι μέχρι το Μεγεδίν, εάν έβλεπε πως τα καύσιμα δεν αρκούσαν.