current views are: 23

4 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:13

Τα ατυχήματα επί σκηνής του Cirque du Soleil (Βίντεο και φωτό)

Εκατομμύρια μικρά παιδιά και μεγάλοι έχουν παρακολουθήσει τις φαντασμαγορικές παραστάσεις του γνωστού “τσίρκου του Ήλιου” Cirque du Soleil. Ωστόσο τα έντονα φώτα, οι ωραίες στολές, τα ακροβατικά που κόβουν την ανάσα μπορούν να έχουν τραγική κατάληξη. 

 

Δημοσίευση 13:13’

Εκατομμύρια μικρά παιδιά και μεγάλοι έχουν παρακολουθήσει τις φαντασμαγορικές παραστάσεις του γνωστού “τσίρκου του Ήλιου” Cirque du Soleil. Ωστόσο τα έντονα φώτα, οι ωραίες στολές, τα ακροβατικά που κόβουν την ανάσα μπορούν να έχουν τραγική κατάληξη. 

 

Εκατομμύρια μικρά παιδιά και μεγάλοι έχουν παρακολουθήσει τις φαντασμαγορικές παραστάσεις του γνωστού “τσίρκου του Ήλιου” Cirque du Soleil.

Ωστόσο τα έντονα φώτα, οι ωραίες στολές, τα ακροβατικά που κόβουν την ανάσα μπορούν να έχουν τραγική κατάληξη. 

Μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους επί σκηνής και μία ακροβάτις έχει τραυματιστεί. 

Νεκρός ο γιος του ιδρυτή του Cirque du Soleil

Τραγικό θάνατο επί σκηνής βρήκε χθες ο γιος ενός από τους ιδρυτές του διάσημου τσίρκου Cirque du Soleil, όταν χτυπήθηκε από τηλεσκοπικό ανελκυστήρα. 

Ο 43χρονος τεχνικός Olivier Rochette πέθανε χθες μετά από εργατικό ατυχήμα, καθώς έστηνε το σκηνικό για την παράσταση «Luzia» στο Σαν Φρανσίσκο. 

Ήταν γιος του Gilles Ste-Croix, ενός από τους ιδρυτές του παγκοσμίου φήμης τσίρκου και σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας ήταν πάντα «μέλος της στενής οικογένειας και αγαπητός συνάδελφος».

Ακροβάτις έπεσε με το κεφάλι από ύψος 5 μέτρων 

Ο θάνατος του Rochette έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τη σοβαρή πτώση της ακτοβάτισσας Lisa Skinner η οποία αναγκάστηκε να φορέσει ορθοπεδικό κολάρο όταν έπεσε κατακόρυφα με το κεφάλι την ώρα που εκτελούσε το πρόγραμμά της στους κρίκους στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας. 

Η Λίζα Σκίνερ, τρεις φορές Ολυμπιονίκης, έπεσε από ύψος 5 μέτρων στο έδαφος την ώρα που εκτελούσε ένα σόλο εναέριο πρόγραμμα.

Η 35χρονη αθλήτρια έχασε τις αισθήσεις της, όταν χτύπησε στο έδαφος, κατά τη διάρκεια του σόου στο Μπρισπέιν πριν από μία εβδομάδα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Το πρόγραμμα διεκόπη προσωρινά, αλλά επαναλήφθηκε μόλις η αθλήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ακροβάτης είναι καλά στην υγεία της αλλά νοσηλεύται ακόμη στο νοσοκομείο. 

Πρόστιμο στο Cirque du Soleil για το θάνατο ακροβάτιδος

Ο τελευταίος θάνατος λόγω ατυχήματος στο διάσημο τσίρκο ήταν το 2013 όταν μια ακροβάτις πέθανε κατά τη διάρκεια παράστασης στο Λας Βέγκας. 

Η Γαλλίδα Σάρα Γκιγιάρντ-Γκιγιότ έπεσε από ύψος σχεδόν 15 μέτρων και σκοτώθηκε στη διάρκεια εκτέλεσης του νούμερού της στην παράσταση «KA» και το “τσίρκο του Ήλιου” κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 25.000 δολαρίων για παραβίαση κανονισμών ασφαλείας.

Το ατύχημα συνέβη προς το τέλος της παράστασης. Οι ακροβάτες βρίσκονταν σε ύψος 15 μέτρων πάνω σε σχοινιά που ελέγχονταν από ασύρματα χειριστήρια, αλλά το καλώδιο ασφαλείας της Γκιγιάρντ-Γκιγιότ λύθηκε και η ίδια έπεσε στο κενό.

«Αρχικά οι περισσότεροι θεατές νόμισαν πως ήταν κομμάτι της παράστασης, που απεικόνιζε μια χορογραφημένη μάχη, αλλά μπορούσες να ακούσεις ουρλιαχτά και βογγητά, ενώ μία ακροβάτης έκλαιγε στη σκηνή» δήλωσε ο Νταν Μοσκέντα, θεατής της παράστασης.

Η Γκιγιάρντ-Γκιγιότ, μητέρα δύο ανήλικων, συμμετείχε στο καστ του “KA” από το 2006. Είναι η πρώτη ακροβάτις που σκοτώνεται στη διάρκεια παράστασης κατά την 29χρονη ιστορία του Τσίρκου, σημείωσε εκπρόσωπός του λίγο μετά το ατύχημα.

 

 

 


σχετικα αρθρα