Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε νέες μάχες που σημειώθηκαν σήμερα κοντά στην πόλη Ζιντζιμπάρ στη νότια Υεμένη με ενόπλους που φέρονται να είναι μέλη της αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσε μία στρατιωτική πηγή.
Μετά τις μάχες ο στρατός κατάφερε να πάρει ξανά υπό τον έλεγχό του το στάδιο αλ Ουάχντα, το οποίο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από την Ζιντζιμπάρ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Αμπιάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των νεκρών επιβεβαιώθηκε και από μία ιατρική πηγή του Άντεν, όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί και οι τραυματίες. "Υπήρξαν απώλειες και στις τάξεις του εχθρού", υπογράμμισε η στρατιωτική πηγή χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των νεκρών.

Χθες Τετάρτη το πρωί ξέσπασαν σφοδρές μάχες μεταξύ της 25ης μηχανοκίνητης μεραρχίας και φερόμενων μελών της αλ Κάιντα γύρω από το στάδιο αλ Ουάχντα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

"Δεκάδες ένοπλοι επιτέθηκαν στο στάδιο όπου είχαν παραταχθεί οι στρατιώτες της 25ης μηχανοκίνητης μεραρχίας και κατάφεραν να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους", επεσήμανε μία από αυτές τις πηγές ανακοινώνοντας το θάνατο 30 στρατιωτών.

"Τότε επενέβη η αεροπορία με αποτέλεσμα να σκοτώσει 14 και να τραυματίσει αρκετούς από τους ενόπλους", πρόσθεσε. Η κατάληψη του σταδίου από τους αντάρτες "αποτελεί κίνδυνο για την 25η μηχανοκίνητη μεραρχία η οποία θα στερηθεί των εφοδίων της τα οποία συνήθως μεταφέρονται με ελικόπτερο στο στάδιο αυτό", επεσήμανε η ίδια πηγή.