current views are: 4

4 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση14:40

Εν ψυχρώ δολοφονία προέδρου δημοτικού συμβουλίου στη Φινλανδία (φωτό)

Σοκ στη Φινλανδία προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τη πόλης Ιμάτρα

Δημοσίευση 14:40’

Σοκ στη Φινλανδία προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τη πόλης Ιμάτρα

Σοκ στη Φινλανδία προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τη πόλης Ιμάτρα και δύο γυναικών δημοσιογράφων, την ώρα που έβγαιναν από εστιατόριο χθες το βράδυ. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες του συμβάντος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων STT, ανακοίνωσαν ότι οι τρεις γυναίκες έπεσαν νεκρές από τις σφαίρες ενός ενόπλου.

Το ένα από τα θύματα ήταν η Τιίνα Βίλεν-Γιάπινεν, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιμάτρα, μίας πόλης της ΝΑ Φινλανδίας που αριθμεί 27.500 κατοίκους.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι τρεις γυναίκες πυροβολήθηκαν κι έπεσαν νεκρές από έναν άνδρα με καραμπίνα μπροστά από ένα εστιατόριο γύρω στα μεσάνυχτα.

Ο δήμαρχος της πόλης Πέρτιι Λίντουνεν, επιβεβαίωσε στο STT ότι η σοσιαλδημοκρατική Βίλεν-Γιάπινεν ήταν γεννημένη το 1963, ενώ όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η ταυτότητα των δύο άλλων θυμάτων δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, μόνο η ημερομηνία γέννησής τους –1964 και 1980.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του και σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Νοτιοανατολικής Φινλανδίας πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος είχε και στο παρελθόν συλληφθεί για πράξεις βίας, ωστόσο το κίνητρό του παραμένει άγνωστο.


σχετικα αρθρα