current views are: 8

4 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση22:00

Ρέντσι: «Έχασα και παραιτούμαι» – «Οχι» 59.1% «Ναι» 40.9%

Τα exit poll δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι χάνει το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση με τις εκτιμήσεις στο στρατόπεδο του «Όχι» να υπερτερούν έναντι του «Ναι».

Δημοσίευση 22:00’

Τα exit poll δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι χάνει το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση με τις εκτιμήσεις στο στρατόπεδο του «Όχι» να υπερτερούν έναντι του «Ναι».

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι απολύτως ξεκάθαρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και σαφώς νίκησε το «όχι» .

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το αποτέλεσμα και κάλεσε το στρατόπεδο του «όχι» να κάνει προτάσεις.

Τα exit poll δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι έχασε το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση με τις εκτιμήσεις στο στρατόπεδο του «Όχι» να υπερτερούν έναντι του «Ναι», βιώνοντας μια μεγάλη πολιτική ήττα η οποία θα σημάνει και το τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας στην Ιταλία.

Η πρόβλεψη του Piepoli Institute/IPR για το δίκτυο RAI δίνει στο «ναι» 40.9%, και στο «όχι»  59.1%.

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να κάνει επίσημες δηλώσεις από το προεδρικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, και σύμφωνα με σειρά σχολιαστών, δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την παραίτησή του.Τα exit poll δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι χάνει το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση με το στρατόπεδο του «ναι» να εξασφαλίζει το 42%-46% των ψήφων και του «όχι» το 54%-58%.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των exit poll της εταιρίας Emg acqua, το «NAI» στην συνταγματική μεταρρύθμιση δήλωσε πως ψήφισε από το 41 % μέχρι το 45 % του στατιστικού δείγματος. Το «OXI» στην συνταγματική αλλαγή απάντησε ότι ψήφισε από το 55 % μέχρι το 59 %.

O Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιταλία δήλωσαν ότι ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι πρέπει να παραιτηθεί αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls που δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός υπέστη βαριά ήττα στο δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

“Ο Ρέντσι πρέπει να φύγει και μαζί με αυτόν τα ισχυρά λόμπι τα οποία επίσης ηττήθηκαν”, δήλωσε ο Ρενάτο Μπρουνέτα, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Forza Italia.

Ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, δήλωσε ότι ο Ματέο Ρέντσι οφείλει να παραιτηθεί “στα επόμενα λεπτά” και ζήτησε πρόωρες εκλογές.

Το ευχαριστώ του Ρέντσι στο Twitter

«Σας ευχαριστώ όλους, ούτως ή άλλως. Σε λίγα λεπτά θα είμαι ζωντανά από το Palazzo Chigi. Ζήτω η Ιταλία!» έγραψε από την σελίδα του στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός λίγα λεπτά πριν το διάγγελμά του.

Η επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, χαιρέτισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία. «Η Ιταλοί αποκήρυξαν την Ε.Ε. και το Ρέντσι. Πρέπει να ακούσουμε αυτή τη δίψα για ελευθερία των λαών και προστασία», έγραψε στο λογαριασμό της στο Τwitter.


σχετικα αρθρα