Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2012 θα είναι βρώμικη, αλλά δεν δήλωσε αν θα επιδιώξει μία νέα θητεία στο Κρεμλίνο. Ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εκλογές και επεσήμανε στους υποστηρικτές τους ότι θα πρέπει να καθαρίσει την πολιτική έπειτα από αυτή την εκστρατεία.

«Θα πάω να πλυθώ, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης αλλά και με την πολιτική», απάντησε ο ρώσος πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια περιφερειακής συνεδρίασης του κόμματός του τι θα κάνει μετά τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου.

«Έπειτα από όλες τις εκστρατείες που θα αναγκαστούμε να ανεχθούμε πρέπει να προσέξει κανείς την υγιεινή του. Δυστυχώς είναι μία αναπόφευκτη διαδικασία», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Πούτιν φαίνεται να έχουν στόχο να εμφανίσουν τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2011 και τις προεδρικές εκλογές του 2012 ως δύσκολες μάχες, αντίθετα με τους επικριτές του που ισχυρίζονται ότι τα αποτελέσματα είναι προκαθορισμένα εξαιτίας του ελέγχου που ασκεί η ρωσική κυβέρνηση στους μοχλούς της εξουσίας.

«Όπως είχε πει και ο Τσόρτσιλ: Η δημοκρατία είναι η χειρότερη μορφή διακυβέρνησης, αλλά δεν υπάρχει καλύτερη», υπογράμμισε ο Πούτιν.