Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντoν, αποκάλυψε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι ABC ότι θα «αιφνιδιαζόταν» εάν ο Μπαράκ Ομπάμα δεν επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του 2012. «Θα ξαφνιαζόμουν αν δεν επανεκλεγόταν πάντα πίστευα ότι θα εκλεγόταν ξανά» είπε ο πρώην πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Κλίντον, ο Ομπάμα θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί το οικονομικό πρόγραμμά του το οποίο έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι Ρεπουμπλικανοί αντίπαλοί του, σε μια περίοδο που η ανεργία στις ΗΠΑ παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα (ήταν 9,1% τον Μάιο).

«Οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές» το 2012, είπε ο Κλίντον. «Όταν ανέλαβε ο πρόεδρος Ομπάμα τα καθήκοντά του προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τη μετατροπή της οικονομικής κρίσης σε ύφεση. Το ποσοστό ανεργίας ήταν υψηλότερο και οι άνθρωποι είχαν τρομοκρατηθεί για το μέλλον τους». Όμως το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, που τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές του 2009 "ξεπέρασε τις προσδοκίες" και η αναδιάρθρωση του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας "λειτουργεί", πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι ο Ομπάμα θα είναι σε θέση να δείξει ότι πολλά πράγματα πάνε καλύτερα, ότι θα είναι ικανός να πείσει τους Αμερικανούς ότι η οικονομική ανάκαμψη χρειάζεται χρόνο για να επιτευχθεί μετά από μια τέτοια κατάρρευση», τόνισε ο Κλίντον.