Η ιταλική δικαιοσύνη κατέσχεσε σήμερα περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο έρευνάς της κατά της Καμόρας, της ναπολιτάνικης μαφίας, που αφορά μεταξύ άλλων έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αστυνομίας και έναν ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης Ο Βιτόριο Πιζάνι, επικεφαλής του αποσπάσματος άμεσης επέμβασης της αστυνομίας της Νάπολης, είναι ύποπτος ότι "διαβίβασε εμπιστευτικές πληροφορίες όσον αφορά τη διεξαγωγή μιας τρέχουσας έρευνας σε έναν επιχειρηματία που συνδέεται με την Καμόρα, τον Μάρκο Γιόριο, επιτρέποντάς του ως εκ τούτου την εξαίρεση αγαθών από αυτά που κατασχέθηκαν από τη δικαιοσύνη", γράφει η εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα στον ιστότοπό της.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής που έχει στόχο τη μαφιόζικη συμμορία Λο Ρούσο, "περιουσιακά στοιχεία αξίας μεγαλύτερης από 100 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν, από τα οποία τουλάχιστον 30 εκατομμύρια βρίσκονταν σε περισσότερους από 150 τραπεζικούς λογαριασμούς", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεταξύ των αγαθών που κατασχέθηκαν βρίσκονται 17 εστιατόρια, μπαρ ή πιτσαρίες που ανήκουν σε διάφορες εταιρείες, εκ των οποίων μία πολύ γνωστή, η Regina Margherita, έχει μεταξύ των μετόχων της τον Φάμπιο Καναβάρο, αμυντικό και αρχηγό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006, μολονότι αυτόν δεν τον αφορά η έρευνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, η έρευνα αυτή αφορά το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, την τοκογλυφία και τη φοροδιαφυγή.

"Επιβεβαιώνω την εκτίμησή μου και την εμπιστοσύνη μου στον Βιτόριο Πιζάνι τον οποίο θα μεταθέσω ωστόσο σε μια άλλη θέση λόγω της έρευνας της δικαιοσύνης την οποία σέβομαι και οι αποφάσεις της θα εφαρμοστούν πιστά", δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής αστυνομίας Αντόνιο Μανγκανέλι, απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.