Πολλοί Ταλιμπάν απελευθερώθηκαν σε "αντάλλαγμα" για τους δύο Γάλλους δημοσιογράφους, τον Ερβέ Γκεσκιέρ και τον Στεφάν Ταπονιέ, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι επί ενάμιση χρόνο και αφέθηκαν ελεύθεροι την Τετάρτη, υποστηρίζουν οι ίδιοι οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή τους.
"Για να απελευθερωθούν οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν πριν από 18 μήνες από τους μαχητές του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν (σ.σ. η διοίκηση των Ταλιμπάν) στην επαρχία Καπίσα, το Εμιράτο έθεσε όρους στις γαλλικές αρχές", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

 Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις "η Γαλλία τελικά δέχτηκε τους όρους του Εμιράτου και συγκατατέθηκε στην απελευθέρωση ορισμένων μαχητών μουτζαχεντίν έναντι των δημοσιογράφων", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Μουτζαχίντ δεν διευκρίνισε πάντως πόσοι Ταλιμπάν απελευθερώθηκαν. Περιορίστηκε να χαρακτηρίσει "μεγάλη επιτυχία" την απελευθέρωση των "μουτζαχεντίν" και να ευχηθεί να αφηθούν σύντομα ελεύθεροι "όλοι οι μαχητές μας που βρίσκονται ακόμη στα χέρια του εχθρού".