Περίπου εκατό ακτιβιστές για την δημοκρατία εγκαταστάθηκαν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο και σκοπεύουν να περάσουν εκεί τη νύχτα ζητώντας κυρίως να αποδίδεται πιο γρήγορα η δικαιοσύνη στις περιπτώσεις των αξιωματούχων του πρώην καθεστώτος.
Αυτή η συγκέντρωση αποτελεί συνέχεια των βίαιων συγκρούσεων που σημειώθηκαν στην πλατεία και γύρω από αυτή την Τρίτη το βράδυ και χθες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Κάποιες ομάδες νεαρών που μάχονται για τον εκδημοκρατισμό της χώρας έκαναν έκκληση μέσω του Διαδικτύου για την πραγματοποίηση καθιστικής διαμαρτυρίας στην Ταχρίρ.

Πάντως ο αριθμός των σκηνών που έχουν στηθεί στην πλατεία είναι σαφώς μικρότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί στη διάρκεια της εξέγερσης του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν κυρίως από τη δικαιοσύνη να δρα πιο άμεσα και να κρίνει τους αξιωματούχους του πρώην καθεστώτος, και συγκεκριμένα τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ Άντλι.

Ο ελ Άντλι έχει καταδικαστεί σε 12 έτη κάθειρξη για διαφθορά, όμως ακόμη δεν έχει δικαστεί για τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης που προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 800 ανθρώπων.

Δικαστήριο της Αλεξάνδρειας ανέβαλε επίσης για τις 24 Σεπτεμβρίου την πολυαναμενόμενη απόφασή του για δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι ευθύνονται για το θάνατο του Χάλεντ Σαΐντ ενός νεαρού ακτιβιστή που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την αστυνομία τον περασμένο Ιούνιο, προκαλώντας την κινητοποίηση χιλιάδων χρηστών του Ίντερνετ η οποία κατέληξε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην αποχώρηση από την εξουσία του αιγυπτίου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Εξάλλου η δίκη του Μουμπάρακ, που νοσηλεύεται ακόμη σε νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ, αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου.