current views are: 4

7 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:30

Αεροπορική τραγωδία: Συνετρίβη αεροπλάνο στο Πακιστάν – Κάηκαν οι 47 επιβαίνοντες (Βίντεο και φωτό)

Επιβατικό αεροπλάνο της Pakistan International Airlines που εκτελούσε πτήση από την πόλη Σιτράλ προς την Ισλαμαμπάντ συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης στο Πακιστάν.

Δημοσίευση 12:30’

Επιβατικό αεροπλάνο της Pakistan International Airlines που εκτελούσε πτήση από την πόλη Σιτράλ προς την Ισλαμαμπάντ συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης στο Πακιστάν.

Επιβατικό αεροπλάνο της Pakistan International Airlines που εκτελούσε πτήση από την πόλη Σιτράλ προς την Ισλαμαμπάντ συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης στο βόρειο Πακιστάν, λίγο μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικοινώνησε με τις Αρχές, το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 47 άτομα κατέπεσε κοντά στην πόλη Χαβέλιαν και αμέσως πήρε φωτιά.

Στο σημείο έχουν σπεύδουν ομάδες διάσωσης και ελικόπτερα του στρατούενώ όπως δήλωσε αξιωματούχος είναι αδύνατον να βρεθούν επιζώντες.

«Όλα τα θύματα έχουν καεί και δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Τα συντρίμμια είναι διάσπαρτα», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Δείτε το βίντεο-γράφημα με την πορεία του μοιραίου αεροσκάφους, όπως αποτυπώθηκε με βάση περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων.

 

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ΤheNews, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης εξέπεμψαν σήμα κινδύνου προτού εξαφανιστεί το αεροσκάφος από τα ραντάρ.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες του μοιραίου αεροπλάνου, ήταν και ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της χώρας, ο Junaid Jamshe και η σύζυγός του.

Junaid Jamshed is among the 47 passengers feared dead in the crash of PIA flight PK 661 – his wife Nahya Jamshed was also on board pic.twitter.com/ErbDUVXLuO

— SAMAA TV (@SAMAATV) 7 Δεκεμβρίου 2016

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος «είχε υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο τον Οκτώβριο», ενώ ο κυβερνήτης του ήταν έμπειρος, με πάνω από 12.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

 

 


σχετικα αρθρα