current views are: 5

8 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:18

Λεπέν προς μετανάστες: Μην περιμένετε να σας φροντίζουμε και να μορφώνονται δωρεάν τα παιδιά σας

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να απαγορεύσει στα παιδιά των μεταναστών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα να φοιτούν δωρεάν στα δημόσια σχολεία, αν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας.

Δημοσίευση 13:18’

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να απαγορεύσει στα παιδιά των μεταναστών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα να φοιτούν δωρεάν στα δημόσια σχολεία, αν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας.

Η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Μαρίν Λεπέν, υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2017, δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να απαγορεύσει στα παιδιά των μεταναστών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα να φοιτούν δωρεάν στα δημόσια σχολεία, αν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας.

Η Λεπέν πρόσθεσε ότι επιθυμεί επίσης να αναγκάζει τους αλλοδαπούς που βρίσκονται νόμιμα στη Γαλλία, αλλά δεν εργάζονται, να πληρώνουν «μια εισφορά» για να φοιτούν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο.

«Δεν έχω κάτι εναντίον των αλλοδαπών, αλλά τους λέω: “Αν έρθετε στη χώρα μας, μην περιμένετε ότι θα σας αναλάβουμε, ότι θα σας φροντίζουμε, ότι τα παιδιά σας θα μορφώνονται δωρεάν, τώρα αυτό τελειώνει, τέρμα τα παιχνίδια!”», τόνισε η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τέρμα η φοίτηση στα σχολεία των παιδιών των παράτυπων μεταναστών. Και οι αλλοδαποί θα συνεισφέρουν στο σχολικό σύστημα, εκτός κι αν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα και πληρώνουν φόρους

«Ζητάμε από τους αλλοδαπούς να συνεισφέρουν για τη σχολική εκπαίδευση των παιδιών τους (…) αυτό γίνεται σε πολλές χώρες του κόσμου», δικαιολογήθηκε.

Στη Γαλλία όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε δωρεάν φοίτηση στα σχολεία ανεξάρτητα από την κατάσταση των γονιών τους. Οι αλλοδαποί που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα και είναι παράτυποι μπορούν επίσης να λαμβάνουν δωρεάν περίθαλψη, αν μένουν στη χώρα για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Η επικεφαλής του FN, η οποία σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, επέκρινε επίσης τα κοινωνικά επιδόματα που δίνονται στους ηλικιωμένους και τα οποία μπορούν να λάβουν υπό προϋποθέσεις και κάποιοι μετανάστες.

Όπως δήλωσε η Λεπέν στο AFP, «εξετάζουμε να περιορίσουμε τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες και την παροχή κάποιων κοινωνικών επιδομάτων για τους αλλοδαπούς που φτάνουν στη χώρα και δεν έχουν ακόμη συνεισφέρει και δεν έχουν πληρώσει φόρους. Όλα αυτά βέβαια θα διευκρινιστούν» στο πρόγραμμα που θα καταρτίσει το FN, εξήγησε η ίδια.


σχετικα αρθρα