current views are: 5

8 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:28

Βίντεο σοκ: Σκωτσέζα βουλευτής συγκλονίζει μιλώντας στην Βουλη για τον βιασμό της σε ηλικία 14 ετών

Η ανεξάρτητη βουλευτής του Εδιμβούργου πήρε τον λόγο και αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού σε ηλικία 14 ετών.

Δημοσίευση 19:28’

Η ανεξάρτητη βουλευτής του Εδιμβούργου πήρε τον λόγο και αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού σε ηλικία 14 ετών.

Η ανεξάρτητη βουλευτής του Εδιμβούργου πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την καταπολέμηση της βίας εις βάρος των γυναικών και μίλησε για την δική της εμπειρία. Με δακρυσμένα μάτια παρακολούθησαν πολλοί Βρετανοί βουλευτές τη σημερινή ομιλία της Μισέλ Τόμσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, κατά την οποία η συνάδελφός τους αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού σε ηλικία 14 ετών.

Η Μισέλ Τόμσον υπογράμμισε ότι δεν βλέπει τον εαυτό της ως θύμα, αλλά ως επιζήσασα. Η 51χρονη βουλευτής περιέγραψε στους συναδέλφους της πως, όταν ήταν παιδί, ένα γνωστό της πρόσωπο την παρέσυρε σε μια απομονωμένη τοποθεσία σε ένα δάσος και τη βίασε, έχοντας προηγουμένως προσφερθεί να τη συνοδέψει σπίτι με τα πόδια μετά από μια εκδήλωση.

«Ήμουν 14 ετών. Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, ήταν κάποιος γνωστός μου. Είχε προσφερθεί να με συνοδεύσει με τα πόδια στο σπίτι μετά από μια εκδήλωση για νέους. Εκείνη την εποχή πηγαίναμε παντού με τα πόδια. Ήταν νωρίς το απόγευμα, δεν είχε σκοτεινιάσει ακόμα. Φορούσε τζιν και ένα φούτερ. Μου είπε να πάμε από έναν άλλον δρόμο, αλλά αυτό δεν με παραξένεψε. Μου είπε ότι ήθελε να μου δείξει κάτι σε μια δασώδη περιοχή. Σε εκείνο το σημείο, άρχισα να συνειδητοποιώ πως κάτι δεν πάει καλά. Ωστόσο αγνόησα το “καμπανάκι” που χτύπησε μέσα μου επειδή τον ήξερα και τον εμπιστευόμουν. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι ήξερα τότε τι είναι βιασμός. Δεν ήταν κάτι για το οποίο συζητούσαμε ανοιχτά. Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ. Θυμάμαι το αίσθημα έκπληξης, φόβου και φρίκης όταν συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα απλά να ξεφύγω επειδή ήταν πιο δυνατός από μένα», εξήγησε η βουλευτής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν κατήγγειλε τον βιασμό στην αστυνομία, αλλά δεν μίλησε σε κανέναν για αυτό που τη συνέβη, ούτε καν στην μητέρα της. «Τα κράτησα όλα μέσα μου. Για ένα μικρό διάστημα, είχα την φρικτή ελπίδα να έχω μείνει έγκυος, ώστε κάτι να με εξαναγκάσει να το βγάλω από μέσα μου», ανέφερε η 51χρονη.

Εμφανώς συγκινημένος, ο πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τη βουλευτή για το θάρρος της και της είπε ότι η σημερινή της ομιλία έχει γραφτεί ανεξίτηλα στην μνήμη όσων βουλευτών είχαν την τιμή να την ακούσουν.


σχετικα αρθρα