current views are: 9

9 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση21:10

Κατακλύζεται από μετανάστες ο ισπανικός θύλακας της Θεούτα

Τουλάχιστον 400 άνθρωποι, κυρίως από την υπο-σαχάρια Αφρική διέσχισαν τον συνοριακό φράχτη μεταξύ Μαρόκου και του της πόλης Θέουτα που αποτελεί μέρος της Ισπανίας.

Δημοσίευση 21:10’

Τουλάχιστον 400 άνθρωποι, κυρίως από την υπο-σαχάρια Αφρική διέσχισαν τον συνοριακό φράχτη μεταξύ Μαρόκου και του της πόλης Θέουτα που αποτελεί μέρος της Ισπανίας.

Oι τοπικές Αρχές βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς τουλάχιστον 400 άνθρωποι, κυρίως από την υπο-σαχάρια Αφρική διέσχισαν τον συνοριακό φράχτη μεταξύ Μαρόκου και της πόλης Θέουτα που αποτελεί μέρος της Ισπανίας. Οι μετανάστες σκαρφάλωσαν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία του εξάμετρου φράχτη κατά τις 06:15 τοπική ώρα.  Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι αποτελεί την μεγαλύτερη παράνομη είσοδο εδώ και μια δεκαετία. Κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης στα σύνορα δύο συνοριοφύλακες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ισπανικές Αρχές, αναφέρει το BBC News.

Τα τοπικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες δεκάδων μεταναστών που πανηγυρίζουν το περάσμά τους, ενώ άλλοι μοιάζουν εξουθενωμένοι, πεσμένοι στο πεζοδρόμιο με εμφανή σημάδια από κοψίματα στα χέρια και τα πόδια.  Πολλοί σκαρφάλωσαν τον φράχτη αγνοώντας το προστατευτικό αγκαθωτό συρματόπλεγμα. 

Οι περισσότεροι από εκείνους που πέρασαν βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ το 20% παραμένει ελεύθερο, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός εσωτερικών, Χουάν Ιγκνάσιο Ζόιντο. Πολλοί από τους συλληφθέντες κρατούνται σε κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Η Θέουτα αποτελεί κομβικό σημείο για εκείνους που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Μαζί με τον δεύτερο ισπανικό θύλακα στην Μελίγια, αποτελούν τα μοναδικά χερσαία σύνορα μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.


σχετικα αρθρα