current views are: 5

9 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση18:00

Βίντεο – σοκ: Καθηγητής εξαναγκάζει φοιτητές να χαστουκίζουν ο ένας τον άλλο!

Καθηγητής πανεπιστημίου κατηγορείται ότι εξανάγκαζε φοιτητές να χαστουκίζουν ο ένας τον άλλο εάν αργούσαν στην τάξη.

Δημοσίευση 18:00’

Καθηγητής πανεπιστημίου κατηγορείται ότι εξανάγκαζε φοιτητές να χαστουκίζουν ο ένας τον άλλο εάν αργούσαν στην τάξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, καθηγητής πανεπιστημίου κατηγορείται ότι εξανάγκαζε φοιτητές να χαστουκίζουν ο ένας τον άλλο εάν αργούσαν στην τάξη.

Σοκαριστικό υλικό που αναρτήθηκε στα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα έδειχνε τον καθηγητή, η ταυτότητα του οποίου αναγνωρίστηκε, να ενθαρρύνει φοιτητές και φοιτήτριες να χαστουκίζουν ο ένας τον άλλο, σύμφωνα με την People’s Daily Online. Κάποια στιγμή μάλιστα, ο καθηγητής παρεμβαίνει και χαστουκίζει δύο φοιτητές ο ίδιος.

Ο καθηγητής δίδασκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Χέξι στην Επαρχία Γκανσού της κεντρικής Κίνας, αναφέρει η Huanqiu News.

Το υλικό, που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο Weibo την Πέμπτη, φαίνεται να γυρίστηκε  κρυφά. Συνοδευόταν από έναν τίτλο που ενημέρωνε ότι το γεγονός έλαβε χώρα επειδή οι φοιτητές άργησαν. Στο βίντεο ο καθηγητής ακούγεται να απειλεί ότι θα χαστουκίσει ο ίδιος τους φοιτητές εάν δεν χαστουκίσουν ο ένας τον άλλο ή αν δεν χαστουκίζουν αρκετά δυνατά. Γινόντουσαν δεκτοί στην τάξη μόνο εάν ολοκλήρωναν τη δοκιμασία.

Το τμήμα εκπαίδευσης της επαρχίας Γκενσού διαξήγαγε έρευνα μετά την ανάρτηση του βίντεο που έγινε αρκετά δημοφιλές στα κοινωνικά δίκτυα την Πέμπτη. Σε δήλωσή του ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο Χέξι ερευνά ακατάπαυστα το γεγονός και θα συγκληθεί επείγουσα σύσκεψη για τη διαχείρησή του».

Ο εμπλεκόμενος καθηγητής απολύθηκε, σύμφωνα με τον κινεζικό Νόμο, αναφέρει η δήλωση. Ανώτεροι αξιωματούχοι του πανεπιστημίου επισκέφτηκαν τους φοιτητές και από τον καθηγητή Λου Πινγκ ζητήθηκε να ζητήσει συγγνώμη. Επιπλέον, το ίδρυμα σχεδιάζει να ξεκινήσει μια καμπάνια που θα προωθεί την ενημέρωση σχετικά μες την προβλεπόμενη από τους καθηγητές συμπεριφορά.

Αυτό δεν είναι το πρώτο φαινόμενο ακρίας τιμωρίας σε Κινέζους φοιτητές. Η Mail Online έχει αναφέρει στο παρελθόν πώς ένας δεκάχρονος μαθητής πήδηξε στο κενό «με εντολή δασκάλου» βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Το σχολείο που βρίσκεται στο Τσένγκντου, ανέφερε ότι το επεισόδιο ήταν ατύχημα.


σχετικα αρθρα