current views are: 12

19 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:48

Ύποπτος και για δεύτερο φόνο ο Αφγανός που σκότωσε τη φοιτήτρια

Τη μία μετά την άλλη διαδέχονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του Αφγανού Χουσεΐν Χαβάρι, που βίασε και δολοφόνησε την Γερμανίδα φοιτήτρια Μαρία Λαντενμπούργκερ και αποπειράθηκε να σκοτώσει 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα το 2013.

Δημοσίευση 08:48’

Τη μία μετά την άλλη διαδέχονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του Αφγανού Χουσεΐν Χαβάρι, που βίασε και δολοφόνησε την Γερμανίδα φοιτήτρια Μαρία Λαντενμπούργκερ και αποπειράθηκε να σκοτώσει 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα το 2013.

Τη μία μετά την άλλη διαδέχονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του Αφγανού Χουσεΐν Χαβάρι, που βίασε και δολοφόνησε την Γερμανίδα φοιτήτρια Μαρία Λαντενμπούργκερ και αποπειράθηκε να σκοτώσει 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα το 2013.

Ο Αφγανός μετανάστης ο οποίος συνελήφθη στις 3 Δεκεμβρίου στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας για τη δολοφονία της 19χρονος Μαρίας, φοιτήτριας Ιατρικής και κόρης του Κλέμενς Λαντενμπάργκερ, μέλους της Νομικής Υπηρεσίας της Κομισιόν, ελέγχεται και για δεύτερο φόνο, αυτόν της 27χρονης δρομέα Carolin G., η οποία βρέθηκε νεκρή λίγες εβδομάδες μετά την άτυχη Μαρία 30χλμ μακριά από το Φράιμπουργκ, πόλη του πρώτου εγκλήματος, στην περιοχή του Έντινγκεν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, DNA του Αφγανού βρέθηκε επάνω σε ένα γυναικείο μοβ ποδήλατο, που εντοπίστηκε 500 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας της Μαρίας. Στον τόπο του ειδεχθούς εγκλήματος βρέθηκε και μία τρίχα από τα μαλλιά του, καθώς και ένα μαύρο κασκόλ το οποίο είχε επάνω γενετικό υλικό του Χ. Καβάρι.

Η γερμανική Αστυνομία κίνησε γη και ουρανό αναθέτοντας σε 68 εξειδικευμένους σε τέτοιου είδους εγκλήματα αξιωματικούς την υπόθεση εκείνη και ανακρίνοντας 1.400 άτομα με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, έφτασε στα ίχνη του. 

Πλέον ενώνει τα κομμάτια του παζλ για να εντοπίσει σχέση του πρόσφυγα και με δολοφονία της 27χρονης. 

Όπως έγραψε χθες η εφημερίδα FAZ, στο παρελθόν ο νεαρός έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και ήταν εθισμένος στο αλκοόλ, ενώ ειδικοί εκτιμούν πως αντιμετώπιζε προβλήματα κατάθλιψης, κρίνοντας από τις αναρτήσεις που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Το ενδιαφέρον των ειδικών έχουν κεντρίσει οι selfie φωτογραφίες που δημοσίευε ο νεαρός πρόσφυγας, στις οποίες έδειχνε να αλλάζει συχνά εμφάνιση, γεγονός που εκτιμούν ότι φανερώνει ότι ο νεαρός έπασχε από κατάθλιψη.  

Ο Χουσεΐν Κ, μέσω των social media διατηρούσε συχνές επαφές με συμμαθητές του από το Αφγανιστάν και ήταν μέλος ενός group που ονομάζεται «Γλυκά Κορίτσια του Αφγανιστάν».

Σε μήνυμά του, στις 5 Οκτωβρίου είχε γράψει: «Θεέ μου, η ζωή μου είναι αποπροσανατολισμένη. Μακάρι να μπορούσα να ξαναγεννηθώ».

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας Bild αναφέρει πως o θετός πατέρας του νεαρού είναι παιδίατρος.

Ο 17χρονος Αφγανός μετά τη σύλληψή του ομολόγησε την ενοχή του για τη δολοφονία της Γερμανίδας φοιτήτριας, κόρης ανώτατου αξιωματούχου της ΕΕ, το πτώμα της οποίας πέταξε στη συνέχεια σε ποτάμι.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, είχε φτάσει τον περασμένο χρόνο στη Γερμανία ως ασυνόδευτος πρόσφυγας και φιλοξενούνταν σε μια οικογένεια στην πόλη.

Παραμένει άγνωστο έως τώρα, το πώς θύτης και θύμα είχαν έρθει σε επαφή πριν από το μοιραίο βράδυ.

Ο Χουσεϊν, που είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για την απόπειρα δολοφονίας της 20χρονης φοιτήτριας, αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ένα μήνα μετά την αποφυλάκισή του, παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και έφυγε στο εξωτερικό.


σχετικα αρθρα