current views are: 3

21 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση03:30

Απίστευτο: Ζευγάρι Αμερικανών κρατούνται όμηροι από το 2012

Μια Αμερικανή γυναίκα και ο σύζυγος της Καναδικής καταγωγής, κρατούνται όμηροι από το 2012 από τους Ταλιμπάν.

Δημοσίευση 03:30’

Μια Αμερικανή γυναίκα και ο σύζυγος της Καναδικής καταγωγής, κρατούνται όμηροι από το 2012 από τους Ταλιμπάν.

Μια Αμερικανή γυναίκα και ο σύζυγος της Καναδικής καταγωγής, κρατούνται όμηροι από το 2012 από τους Ταλιμπάν.

Ένα συνταρακτικό βίντεο έρχεται από το Αφγανιστάν, με πρωταγωνιστές ένα αιχμάλωτο ζευγάρι αλλά και τα δύο μικρά παιδιά τους. Τα αγοράκια γεννήθηκαν την περίοδο της αιχμαλωσίας και μεγαλώνουν χωρίς να έχουν ζήσει την ζεστασιά ενός σπιτιού, παιδικά παιχνίδια ή να έχουν γνωρίσει αλλά μέλη της οικογένειας τους.

Το απεγνωσμένο ζευγάρι, μίλησε προσπαθώντας να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να κάνει ότι μπορεί για να τους ελευθερώσει. Παρακαλούν τον Πρόεδρο Ομπάμα πριν παραδώσει την θέση του να τους φέρει πίσω στην πατρίδα τους, και όπως λέει η Καίτλαν Κόλεμαν: «η οργάνωση που θα στηθεί για την απελευθέρωση μας , θα χαρακτηριστεί ως μέρος της κληρονομιάς των επιτεύξεων του Μπαράκ Ομπάμα λίγες μέρες πριν φύγει από την Προεδρία των ΗΠΑ»

Να σημειωθεί πως πρώτη φορά προβάλλονται τα παιδιά τους σε βίντεο. Αυτό το κάνουν για δύο λόγους. Αρχικά γιατί πρώτη φορά οι γονείς του ζευγαριού θα δουν τα εγγόνια τους, μιας και στο πρώτο βίντεο που είχαν στείλει ήταν οι μόνοι τους και παρακαλούσαν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν να σταματήσουν τις εκτελέσεις ομήρων. Και δεύτερον για να ευαισθητοποιήσουν όλους τους αρμόδιους φορείς, για τον επαναπατρισμό τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο σύζυγος και πατέρας της οικογένειας επειδή έχει Καναδική καταγωγή μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος στον Καναδά αλλά προτίμησε να μείνει με την γυναίκα του και τα δυο ανήλικα παιδιά τους.

Σ ’αυτό το βίντεο, μιλούν για την καθημερινότητα τους, πως ζουν, τις κακουχίες και την ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν.​ Στέλνουν επίσης, μήνυμα στην οικογένεια τους πως είναι καλά στην υγεία τους και τους λείπουν πολύ.Τέλος αναφέρονται στον Ντόναλτ Τράμπ, ζητώντας να χορηγήσει ότι θέλουν στους απαγωγείς τους «χρήματα, δύναμη, φιλία. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να γυρίσουμε».

 

 


σχετικα αρθρα