current views are: 6

21 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση14:39

Μακελειό στο Βερολίνο: Ανθρωποκυνηγητό για τον τυνήσιο ύποπτο – ’Εφτασε στη Γερμανία μέσω Ιταλίας

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Γερμανικής αστυνομίας στην πόλη Έμεριχ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι εκεί βρίσκεται ο νεαρός Τυνήσιος, που φέρεται να συνδέεται με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο.

Δημοσίευση 14:39’

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Γερμανικής αστυνομίας στην πόλη Έμεριχ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι εκεί βρίσκεται ο νεαρός Τυνήσιος, που φέρεται να συνδέεται με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Γερμανικής αστυνομίας στην πόλη Έμεριχ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι εκεί βρίσκεται ο νεαρός Τυνήσιος, που φέρεται να συνδέεται με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο. Η ταυτότητά του βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού του φορτηγού.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ επιβεβαίωσε την έναρξη ερευνών για τον 24χρονο.

«Υπάρχει ένας νέος ύποπτος, αναζητάμε αυτόν τον ύποπτο» δήλωσε σε δημοσιογράφους από το Βερολίνο ο Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Γερμανία καθώς επίσης και για τον χώρο Σένγκεν, δηλαδή την Ευρώπη».

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το οποίο ωστόσο δεν αναφέρει τις πηγές του, το έγγραφο αυτό φέρει το όνομα Ανίς Α και ο κάτοχός του είναι γεννημένος το 1992 στην πόλη Ταταουίν. Ο άνδρας αυτός θεωρείται ότι κυκλοφορεί με πολλά ονόματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο Τυνήσιος πέρασε από την Ιταλία στη Γερμανία το 2015, ενώ ζήτησε άσυλο τον Απρίλιο του 2015.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Bild και Allgemeine Zeitung του Μάιντς, ο άνδρας αυτός είναι γνωστός με τρία διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες, ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel κατάγεται από την πόλη Ταταουίν στη νότια Τυνησία.

Ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε και επιπλέον θεωρείται επικίνδυνος γιατί έχει διασυνδέσεις “με ένα μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο”, σύμφωνα με την Bild.

Το έγγραφο, που βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγου του φορτηγού, είχε επιστραφεί σε έναν αιτούντα άσυλο, το αίτημα του οποίου είχε απορριφθεί χωρίς να απελαθεί.

Είχε εκδοθεί από τις τοπικές αρχές της πόλης Κλέβε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ολλανδία, σύμφωνα με την Allgemeine Zeitung του Μάιντς.

Να σημειωθεί ότι η Τυνησία είναι μία από τις χώρες με τους περισσότερους στρατολογημένους σε τζιχαντιστικές οργανώσεις–περίπου 5.500 Τυνήσιοι είναι μέλη τέτοιων οργανώσεων και δρουν στη Συρία, το Ιράκ ή τη Λιβύη.

 


σχετικα αρθρα