ΔΙΕΘΝΗ

Αίσιο τέλος για την αεροπειρατεία στη Μάλτα - Παραδόθηκαν οι δράστες

Δημοσίευση 23 Δεκεμβρίου 2016, 16:10 / Ανανεώθηκε 23 Δεκεμβρίου 2016, 20:55
Αίσιο τέλος για την αεροπειρατεία στη Μάλτα - Παραδόθηκαν οι δράστες
Facebook Twitter Whatsapp

Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αεροσκάφος της εταιρείας Afriqiyah Airways με 118 επιβαίνοντες, που προσγειώθηκε στη Μάλτα, καθώς παραδόθηκαν οι αεροπειρατές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αεροσκάφος της εταιρείας Afriqiyah Airways με 118 επιβαίνοντες, που προσγειώθηκε στη Μάλτα. Ύστερα από σχεδόν τέσσερις ώρες ομηρίας, οι δράστες απελευθέρωσαν όλους τους επιβαίνοντες και το πλήρωμα και παραδόθηκαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπειρατές που ισχυρίζονταν ότι έχουν χειροβομβίδες και απειλούσαν να ανατινάξουν το Airbus A320, ζητούσαν την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι και άσυλο στη Μάλτα.

Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, τους έγινε σωματικός έλεγχος και τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας στο Twitter.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Άλι Μίλαντ, μιλώντας στο λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο Libya Channel είπε πως οι δύο αεροπειρατές ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ένα περίστροφο.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο επίδοξοι αεροπειρατές ήταν ρέπλικες. 

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα , ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας στην πτήση επέβαιναν 82 άνδρες, 28 γυναίκες, ένα παιδί και 7 μέλη του πληρώματος. Την ίδια ώρα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι επιβαίνει και ένας λίβυος πολιτικός.

Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στη Λιβύη, αλλά ο αεροπειρατής (ή αεροπειρατές) αρνήθηκαν. Ο πιλότος ενημέρωσε σχετικά τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης και στη συνέχεια διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.

Στρατιώτες παρατάχθηκαν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το αεροπλάνο καθώς ήταν σταματημένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και κανένας δεν φάνηκε να εισέρχεται ή να εξέρχεται από αυτό. Οι κινητήρες του βρίσκονταν σε λειτουργία ακόμη και 45 λεπτά μετά την προσγείωσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Σέμπχα της νοτιοδυτικής Λιβύης και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, μία διαδρομή που διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο ώρες.