current views are: 10

23 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση18:39

Το χρονικό των αεροπειρατειών της τελευταίας πενταετίας

Με αφορμή την πρόσφατη αεροπειραεία σε αεροσκάφος των λιβυκών αερογραμμών το newpost.gr δίνει στη δημοσιότητα συνοπτικό χρονικό των αεροπειρατειών (αποτυχημένων και μη) της τελευταίας πενταετίας.

Δημοσίευση 18:39’

Με αφορμή την πρόσφατη αεροπειραεία σε αεροσκάφος των λιβυκών αερογραμμών το newpost.gr δίνει στη δημοσιότητα συνοπτικό χρονικό των αεροπειρατειών (αποτυχημένων και μη) της τελευταίας πενταετίας.

Με αφορμή την πρόσφατη αεροπειραεία σε αεροσκάφος των λιβυκών αερογραμμών το newpost.gr δίνει στη δημοσιότητα συνοπτικό χρονικό των αεροπειρατειών (αποτυχημένων και μη) της τελευτάιας πενταετίας.

5/1/2011

Η πτήση 1754 των Τουρκικών Αερογραμμών από το  Όσλο στην Κωνσταντινούπολη βρισκόταν πάνω από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας όταν επιβάτης με την απειλή βόμβας  προσπάθησε να γυρίσει το αεροσκάφος στη Νορβηγία. Οι άλλοι επιβάτες τον ακινητοποίησαν και ο δράστης συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές.

24/4/2011

Προσπάθεια αεροπειρατείας της πτήσης 329 της ιταλικής Αλιτάλια στη διαδρομή Παρίσι-Ρώμη. Ο δράστης προσπάθησε να οδηγήσει το αεροσκάφος στην Τρίπολη της Λιβύης, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους επιβάτες.

29/6/2012

Προσπάθεια αεροπειρατείας της πτήσης GS7554 της κινεζικής Τιανζίν στη διαδρομή Χοτάν-Ουρουμτσί (Κίνα και οι δύο πόλεις). Δέκα λεπτά με την απογείωση έξι επιβαίνοντες προσπάθησαν να καταλάβουν το σκάφος χρησιμοποιώντας αιχμηρά αλουμινένια ραβδιά.  Στο αεροσκάφος επέβαιναν και έξι αστυνομικοί, οι οποίοι μαζί με τους επιβάτες εξουδετέρωσαν τους Ουιγούρους αεροπειρατές.

7/2/2014

Προσπάθεια αεροπειρατείας της πτήσης 751, των ουκρανικών αερογραμμών Πήγασος, στη διαδρομή Χαρκίφ (Ουκρανία)-Κωνσαταντινούπολη. Ένας άντρας με την απειλή βόμβας απαίτησε το αεροσκάφος να κατευθυνθεί προς το Σότσι, την πόλη διεξάγονταν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι πιλότοι ξεγέλασαν τον αεροπειρατή και προσγειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με τη συνοδεία δύο τουρκικών μαχητικών. Ο άνδρας συνελήφθη.

12/2/2014

Κατάληψη της πτήσης 702 των αιθιοπικών αερογραμμών στη διαδρομή Αντίς Αμπέμπα-Ρώμη. Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο της Γενεύης. Ο αεροπειρατής ζήτησε άσυλο στην Ελβετία. Μετά από ώρες κύκλων πάνω από το αεροδρόμιο, τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε, ξεμένοντας από καύσιμα. Ο αεροπειρατής, που ήταν ο συγκυβερνήτης συνελήφθη.

24/3/2015

Κατάληψης της πτήσης 9525 της γερμανικής Germanwings στη διαδρομή Βαρκελώνη-Ντύσελντορφ από τον συγκυβερνήτη. 30 λεπτά μετά την απογείωση ο συγκυβερνήτης κλειδώθηκε μόνος του στο πιλοτήριο και άρχισε την κάθοδο. Μετά 8 λεπτά καθόδου το αεροσκάφος συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις. Οι 144 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν επιτόπου.

29/3/2016

Κατάληψη της πτήσης MS181 των αιγυπτιακών αερογραμμών στη διαδρομή Αλεξάνδρεια-Κάιρο. Επιβάτης, με την απειλή βόμβας οδήγησε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο, όπου ζήτησε άσυλο και να δει την πρώην σύζυγό του, στην οποία έστειλε και γράμμα μέσω των Αρχών. Ο δράστης παραδόθηκε λίγες ώρες μετά.

23/12/2016

Κατάληψη της πτήσης 209 της λιβυκής Αφρίκιγια στη διαδρομή Σεμπχά-Τρίπολη. Δύο άνδρες με την απειλή χειροβομβίδας κατηύθυναν το αεροσκάφος στο διεθνές αεροδρόμιο της Μάλτας. Οι δράστες παραδόθηκαν μετά τέσσερεις ώρες


σχετικα αρθρα