current views are: 4

29 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:14

Ντουτέρτε: Πέταξα διεφθαρμένο άνθρωπο από ελικόπτερο και θα το ξανακάνω

Aπειλές προς τους διεφθαρμένους αξιωματούχους τα κυβέρνησης εκτόξευσε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Δημοσίευση 08:14’

Aπειλές προς τους διεφθαρμένους αξιωματούχους τα κυβέρνησης εκτόξευσε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Aπειλές προς τους διεφθαρμένους αξιωματούχους τα κυβέρνησης εκτόξευσε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, λέγοντας πως δεν θα δίσταζε να πετάξει κάποιον από αυτούς από το ελικόπτερο εν ώρα πτήσης, μια πράξη που είχε κάνει και στο παρελθόν. 

«Αν είσαι διεφθαρμένος, εγώ θα σε ανεβάσω στο ελικόπτερο και θα σε πετάξω έξω από αυτό, πάνω από τη Μανίλα. Το έχω κάνει και στο παρελθόν, δεν θα διστάσω να το ξανακάνω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντουτέρτε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τα θύματα του τυφώνα.

Η τελευταία αυτή απειλή του Ντουτέρτε έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παραδοχή του ότι τα 22 χρόνια που διετέλεσε δήμαρχος του Νταβάο ανέβαινε στη μηχανή του και σκότωνε τους εγκληματίες που βρίσκονταν στο δρόμο του. 

Είπε ότι αυτές οι δολοφονίες ήταν μέρος των νόμιμων αστυνομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού ομηρίας. Ορισμένοι γερουσιαστές έχουν προειδοποιήσει τον Ντουτέρτε ότι μπορεί να του γίνει μομφή για αυτά του σχόλια. 

Ο Ντουτέρτε είπε επίσης ότι τα έξι άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας κατάσχεσης ναρκωτικών (μισού τόνου μεθαμφεταμίνης) την γλίτωσαν γιατί εκείνη την ημέρα ο ίδιος έλειπε από την πόλη. «Θα πεθαίνατε εκείνη τη στιγμή αν δεν έλειπα», είπε.

Αλλά ας μην δραματοποιούμε την κατάσταση, αν δεν το κάνει κανείς άλλος, εγώ θα σας σκοτώσω
 

Δεν έγινε αμέσως σαφές πότε έγινε το περιστατικό με το ελικόπτερο αλλά ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε είπε ότι πολύ πιθανό να μην συνέβη ποτέ το γεγονός. 

 


σχετικα αρθρα