current views are: 7

1 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση23:40

Σάντος: Η κυριότερη πρόκληση το 2017 θα είναι η οικοδόμηση της ειρήνης

Η «κυριότερη πρόκληση» για την Κολομβία το 2017 θα είναι η οικοδόμηση της ειρήνης, εκτίμησε ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος. 

Δημοσίευση 23:40’

Η «κυριότερη πρόκληση» για την Κολομβία το 2017 θα είναι η οικοδόμηση της ειρήνης, εκτίμησε ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος. 

Η «κυριότερη πρόκληση» για την το 2017 Κολομβίαθα είναι η οικοδόμηση της ειρήνης, εκτίμησε ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος στο ευχετήριο μήνυμά του προς τους πολίτες της χώρας του για το νέο έτος, απευθύνοντας έκκληση για συμφιλίωση έπειτα από 52 χρόνια πολέμου.

«Η κυριότερη πρόκληση που θα κληθούν οι Κολομβιανοί να αντιμετωπίσουν την επόμενη χρονιά είναι, χωρίς αμφιβολία, η συμφιλίωση και η οικοδόμηση της ειρήνης», δήλωσε ο αρχηγός του Κράτους χθες Σάββατο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, το οποίο μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Ο Σάντος, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2016 για τις προσπάθειές του και τη δέσμευσή του να τερματίσει την ένοπλη σύρραξη με τους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες του να «αφήσουν πίσω τους τα μίση, τις μνησικακίες και τους φόβους του παρελθόντος για να οικοδομήσουν (…) με ανοχή, με σεβασμό, τη χώρα που θέλουμε και στην οποία αρχίσαμε να ζούμε».

Η κυβέρνηση του Σάντος υπέγραψε φέτος με την οργάνωση FARC μια συμφωνία ειρήνης για τον τερματισμό των 52 ετών της ένοπλης σύρραξης στην Κολομβία. Η FARC είναι η παλαιότερη και ισχυρότερη οργάνωση ανταρτών της χώρας.

Απομένει στην κυβέρνηση να αρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), τη μόνη οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει να είναι ενεργή.

 


σχετικα αρθρα