Οι Λίβυοι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση εντός 48 ωρών για να ανακαταλάβουν τομείς νοτίως της Τρίπολης που έχασαν από τις δυνάμεις του καθεστώτος, με στόχο να πλησιάσουν την πρωτεύουσα που είναι προπύργιο του Μουάμαρ Καντάφι. Οι εξεγερθέντες θέλουν να ανακαταλάβουν την πόλη Μπιρ Αλ-Γάναμ, ένα στρατηγικής σημασίας σημείο 50 χλμ. νότια της Τρίπολης.

"Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες νέες εξελίξεις θα σημειωθούν σε αυτή τη γραμμή του μετώπου", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Αχμεντ Ομαρ Μπάνι στη Βεγγάζη (ανατολικά), λέγοντας ότι οι εξεγερθέντες θέλουν να ωθήσουν τη γραμμή του μετώπου βορειότερα, προς την Τρίπολη.

Αφού εξαναγκάστηκαν να αποσυρθούν από την Μπιρ Αλ-Γάναμ στην ορεινή περιοχή Νεφούσα (δυτικά) οι αντάρτες θέλουν να ανακαταλάβουν το σημείο αυτό που έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής του ΝΑΤΟ την Παρασκευή.

Εκτός από την αεροπορική αυτή υποστήριξη, οι αντάρτες των βουνών των Βερβέρων της περιοχής αυτής έλαβαν όπλα από τη Γαλλία.

Δύο τεθωρακισμένα των δυνάμεων του Καντάφι καταστράφηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στη Μπιρ Αλ-Γάναμ.

Οι αντάρτες κέρδισαν έδαφος στις μάχες που μαίνονται στην ορεινή περιοχή Νεφούσα τις τελευταίες εβδομάδες.