current views are: 9

2 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση12:32

Νέες φωτογραφίες υπόπτου για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη – Χειροπέδες σε 8 άτομα

Φωτογραφίες ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές Αρχές.

 

Δημοσίευση 12:32’

Φωτογραφίες ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές Αρχές.

 

Φωτογραφίες ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές Αρχές.

Έως τώρα δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του, ο οποίος διαφεύγει και αναζητείται.


Την ευθύνη για το χτύπημα στο κεντρικό νυχτερινό κέντρο Reina ανέλαβε νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος, που προκάλεσε τον θάνατο 39 ανθρώπων.

Στην ανακοίνωση του, το ISIS αναφέρει πως στόχος της επίθεσης ήταν κέντρο όπου «οι χριστιανοί γιορτάζουν την γιορτή των αποστατών». Οι θαμώνες είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την αλλαγή του έτους. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται πολλοί ξένοι.

Ο δράστης, που πιστεύεται ότι έδρασε μόνος, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Στην ανακοίνωση το ISIS κάνει λόγο για έναν «ηρωικό στρατιώτη του χαλιφάτου».

Σημειώνεται ότι παραδοσιακά το ISIS σπανίως αναλαμβάνει την ευθύνη για χτυπήματα στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ χθες δόθηκε στη δημοσιότητα ένα ακόμη βίντεο που δείχνει τον δράστη να μπαίνει στο κλαμπ κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο στα χέρια και πυροβολεί όποιον βρίσκει μπροστά του, αφού πρώτα είχε σκοτώσει έναν αστυνομικό και έναν πολίτη. 

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το βίντεο, ο άνδρας ήταν καλά εκπαιδευμένος για να χρησιμοποιεί το όπλο.

Οκτώ ύποπτοι έχουν συλληφθεί έως τώρα ως ύποπτοι για εμπλοκή για το μακελειό στην Πόλη. Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν από ομάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το πρωί πως την τελευταία εβδομάδα έχουν συλληφθεί 147 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για σύνδεση με το ISIS.

Σημειώνεται πως το Σαββατοκύριακο οι τουρκικές Αρχές δημοσίευσαν τη φωτογραφία ενός άλλου άνδρα που πίστευαν ότι ήταν ο δράστης επίθεσης, όμως αποδείχτηκε ότι έκαναν λάθος, καθώς στις φωτογραφίες εικονιζόταν ένας άσχετος ταξιδιώτης από το Καζακστάν.

Μάλιστα, ο ίδιος υπέβαλε διαμαρτυρία βλέποντας φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Μιλλιέτ, ο δράστης χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών, ενώ πυροβολούσε στα κεφάλια ακόμη και εκείνους που είχαν ήδη πέσει στο πάτωμα! Μετά το μακελειό πρόλαβε και καθάρισε το όπλο του, το οποίο και άφησε στο μαγαζί και στη συνέχεια διέφυγε με ταξί. 

Οι αυτόπτες μάρτυρες της τρομοκρατικής επίθεσης αναφέρουν ότι ήταν ψύχραιμος και χαμογελούσε την ώρα που σκότωνε ενώ φώναξε πολλές φορές «Αλλάχ ου Ακμπάρ».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι στόχος της επίθεσης ήταν να προκληθεί χάος και να αποσταθεροποιηθεί η χώρα μέσω της διχόνοιας. Κάλεσε για εθνική ενότητα ώστε να αντιμετωπιστούν «τέτοια βρώμικα παιχνίδια».

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ λίγο μετά την έλευση του 2017.

Όπως τονίζει το πρακτορείο Ανατολή, ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης, συγκαταλέγονται από ένας υπήκοος Κουβέιτ, Καναδά, Ισραήλ, Συρίας και Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, από τους 39 νεκρούς οι 16 είναι αλλοδαποί- ενώ 69 ακόμη τραυματίστηκαν στην ένοπλη επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας. Επίσης, από τους 39 νεκρούς της επίθεσης έχουν ταυτοποιηθεί οι 38. 

H τουρκική εφημερίδα Hurriyet επισημαίνει ότι η αστυνομία κι οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν λάβει πληροφορίες για τον κίνδυνο το Ισλαμικό Κράτος να διαπράξει μια επίθεση τη νύχτα του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Πολλές συλλήψεις και διώξεις ασκήθηκαν τον Δεκέμβριο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτροπή μιας τέτοιας επίθεσης.

 

 

 

 


σχετικα αρθρα