Η Ταϊλάνδη ψήφισε μαζικά σήμερα υπέρ του κόμματος της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει τον ανατραπέντα και εξόριστο πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα, σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις εξόδου που τού δίνουν απόλυτη πλειοψηφία. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Suan Dusit, το Πουέα Τάι, της προεκλογικής εκστρατείας του οποίου ηγήθηκε η αδελφή του Σιναουάτρα, η 44χρονη επιχειρηματίας Γινγκλούκ Σιναουάτρα, φέρεται να λαμβάνει 313 έδρες στην 500μελή βουλή έναντι 152 του Δημοκρατικού Κόμματος του απερχόμενου πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα.

Σε περίπτωση που τα επίσημα αποτελέσματα επιβεβαιώσουν τις δημοσκοπήσεις, η νίκη του Πουέα Τάι ανοίγει το δρόμο στη Γινγκλούκ να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Ταϊλάνδης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σιναουάτρα τηλεφώνησε στην αδελφή του για να τη συγχαρεί.

«Ο Τακσίν μού τηλεφώνησε για να με συγχαρεί και να με ενθαρρύνει. Μού είπε ότι ακόμη έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας», τόνισε η Σιναουάτρα.

Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος είπε: «Ας περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα πριν προβούμε σε σχόλια. Ας εξασφαλίσουμε ότι ο καθένας θα σεβαστεί τα αποτελέσματα των εκλογών».