ΔΙΕΘΝΗ

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο με το πρόσωπο του μακελάρη του κλαμπ της Κωνσταντινούπολης

Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου 2017, 19:25 / Ανανεώθηκε 2 Ιανουαρίου 2017, 22:31
Αυτό είναι το πρώτο βίντεο με το πρόσωπο του μακελάρη του κλαμπ της Κωνσταντινούπολης
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες φωτογραφίες από τον δράστη του μακελειού στο νυχτερινό κλαμπ Ρέινα στην Κωνσταντινούπολη έδωσαν στη δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πρόσωπο του μακελάρη που «έπνιξε» στο αίμα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς το κλαμπ Reina στη Κωνσταντινούπολη, έδωσε στη δημοσιότητα το CNN Turk μέσω ενός νέου βίντεο .

Στα πλάνα φαίνεται καθαρά το πρόσωπο που αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές στη Τουρκία ως βασικό ύποπτο της αιματοχυσίας στο νυχτερινό κέντρο. Τον νεαρό άντρα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας γραφείων συναλλάγματος στην περιοχή Laleli, της Κωνσταντινούπολης. Σε αυτές φαίνεται ο δράστης της επίθεσης που προκάλεσε το θάνατο των 39 ατόμων να μιλάει με τον υπάλληλο του καταστήματος.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το βίντεο, ο άνδρας ήταν καλά εκπαιδευμένος για να χρησιμοποιεί το όπλο.

Οκτώ ύποπτοι έχουν συλληφθεί έως τώρα ως ύποπτοι για εμπλοκή για το μακελειό στην Πόλη. Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν από ομάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε το πρωί πως την τελευταία εβδομάδα έχουν συλληφθεί 147 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για σύνδεση με το ISIS.

Σημειώνεται πως το Σαββατοκύριακο οι τουρκικές Αρχές δημοσίευσαν τη φωτογραφία ενός άλλου άνδρα που πίστευαν ότι ήταν ο δράστης επίθεσης, όμως αποδείχτηκε ότι έκαναν λάθος, καθώς στις φωτογραφίες εικονιζόταν ένας άσχετος ταξιδιώτης από το Καζακστάν.

Μπαράζ συλλήψεων

Την ίδια στιγμή, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας φαίνεται να είχε πληροφορίες για τις επιθέσεις. Σύμφωνα με τον αγγλόφωνο ιστότοπο της εφημερίδας Huriyet, η ΜΙΤ πραγματοποίησε επιχειρήσεις από τις 28 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, σε όλη τη χώρα, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη 63 φερόμενων ως μέλη του ISIS.

Η πλειονότητα των υπόπτων προερχόταν από άλλες χώρες.

Οι πληροφορίες που είχε στη διάθεσή της η ΜΙΤ έκαναν λόγο για σχεδιαζόμενες επιθέσεις με βόμβες, βομβιστές αυτοκτονίας ή εκτελεστές σε κλαμπ και άλλους χώρους διασκέδασης στην Κωσταντινούπολη την Άγκυρα, αλλά και σε ανατολικότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε η ΜΙΤ μετά την επίθεση της πρωτοχρονιάς, ο δράστης προερχόταν από τον ίδιο πυρήνα που σχεδίασε και πραγματοποίησε την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Ιούλιο.