Ο θάνατος της Κάρι Φίσερ θα αποφέρει 50 εκατομμύρια δολάρια στο χολιγουντιανό στούντιο παραγωγής Disney, που παράγει την σειρά Star Wars, όπως αποκάλυψε το εξειδικευμένο σάιτ Insurance Insider.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποζημίωση ασφαλιστικής των τελευταίων ετών. 

Το ασφαλιστικό συμβόλαιο είχε υπογραφεί στην διάσημη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Lloyd's ώστε να προβλεφθεί κάθε ενδεχόμενο για την 60χρονη ηθοποιό Κάρι Φίσερ.

Το συμβόλαιο είχε υπογραφεί για το ενδεχόμενο κατά το οποίο η Φίσερ δεν θα μπορούσε να κάνει τα γυρίσματα στα μελλοντικά επεισόδια της σειράς. Η πριγκίπισσα Λέιλα είχε σημαντικό ρόλο στο επεισόδιο ΙΧ που προβλέπεται να προβληθεί το 2019.

Η Κάρι Φίσερ πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από καρδιακό επεισόδιο. Είχε προλάβει να γυρίσει το επεισόδιο VΙΙΙ του Star Wars και είχε συμμετάσχει στο επεισόδιο VII το οποίο απέφερε 2,07 δισ. δολάρια στην Disney.

Οι κηδείες μητέρας και κόρης

Η θρυλική ηθοποιός του Χόλιγουντ Ντέμπι Ρέινολντς πέθανε μερικές ώρες μετά την κόρη της Κάρι Φίσερ. Ο αδελφός της Φίσερ αποκάλυψε ότι μητέρα και κόρη ετάφησαν η μία δίπλα στην άλλη στο νεκροταφείο Forest Lawn Memo­rial Park στο Holly­wood Hills.

Οι κηδείες τους έγιναν την ίδια ημέρα, χωρίς συγγενείς και φίλους, μόνο οι οικογένειες ήταν παρούσες. Δημόσιες τιμές θα τους απονεμηθούν αργότερα