ΔΙΕΘΝΗ

Πανικός από τον ισχυρό σεισμό 7,2 Ρίχτερ στα νησιά Φίτζι

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2017, 08:03 / Ανανεώθηκε 4 Ιανουαρίου 2017, 08:03
Πανικός από τον ισχυρό σεισμό 7,2 Ρίχτερ στα νησιά Φίτζι
Facebook Twitter Whatsapp

Σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα νησιά Φίτζικαι μια προειδοποίηση για τσουνάμι έκανε τους κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι.

Σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα νησιά Φίτζι και μια προειδοποίηση για τσουνάμι έκανε τους κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι.

Ο σεισμός, σημειώθηκε στις 10:52 π.μ. (12:52 π.μ. ώρα Ελλάδας), είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 280 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Φίτζι, Σούβα, σε ρηχό εστιακό βάθος (15 χλμ), ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Δεν υπήρξαν αναφορές για καταστροφές ή θύματα. Το γραφείο φυσικών καταστροφών του Φίτζι εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από τον ισχυρό υποθαλάσσιο σεισμό, προκαλώντας γενικές εκκενώσεις κτιρίων και κυκλοφοριακό χάος.

"Ο σεισμός δημιούργησε αρκετό πανικό, υπάρχουν αυτοκίνητα που περιμένουν στην ουρά ενώ καταφεύγουν σε ψηλόστερο έδαφος", είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής της οργάνωσης Oxfam στο Φίτζι, Γιοβέζα Σαλαντόκα, από τη Σούβα.

Η Κορίν Άμπλερ, υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού στη Σούβα, έγραψε στο Twitter ότι όλο το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και οι περισσότεροι στην πρωτεύουσα "πηγαίνουν σε ψηλότερο έδαφος".

Μετά τον σεισμό υπήρξαν τουλάχιστον δύο μετασεισμοί άνω των 5 βαθμών. Το κέντρο προειδοποίησης ακύρωσε την προειδοποίηση κινδύνου από τσουνάμι μία ώρα μετά τον πρώτο σεισμό.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα γειτονικά νησιωτικά έθνη Βανουάτου και Νέας Καληδονίας, είπαν οι αρχές.