ΔΙΕΘΝΗ

Συνέλαβαν γνωστούς του μακελάρη του Ρέινα με στρατιωτικό εξοπλισμό - Συναγερμός και στην Ανατολική Θράκη

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2017, 17:53 / Ανανεώθηκε 4 Ιανουαρίου 2017, 19:03
Συνέλαβαν γνωστούς του μακελάρη του Ρέινα με στρατιωτικό εξοπλισμό - Συναγερμός και στην Ανατολική Θράκη
Facebook Twitter Whatsapp

Φωτογραφίες από το σπίτι που ζούσε ο δράστης του μακελειού με τους 39 νεκρούς στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα τουρκικά ΜΜΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με τον δράστη του μακελειού στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς προχώρησε η αστυνομία στη Σμύρνη

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Karar, το αστυνομικό τμήμα του Ικονίου, διαπίστωσε πως ο μακελάρης που ήρθε το Νοέμβριο με την οικογένειά του για να μην κινήσει υποψίες, απέκτησε στενές σχέσεις με τρεις οικογένειες από το ανατολικό Τουρκεστάν, και τον βοήθησαν να νοικιάσει το σπίτι όπου ζούσε.

Οι αρχές στις συλλήψεις 9 ανδρών, 11 γυναικών και 20 παιδιών –μέλη των οικογενειών με τις οποίες φέρεται να είχε σχέσεις ο μακελάρης- από το ανατολικό Τουρκεστάν, το Νταγκεστάν και το Κιργιστάν. Οι έρευνες στην αρχή διεξήχθησαν στο Ικόνιο όπου ζούσε ο μακελάρης, ωστόσο οι συλληφθέντες αποχώρησαν προς τη Σμύρνη πριν 15 ημέρες όπου και εντοπίστηκαν από τις αρχές.  Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Milliyet, κατά τις επιδρομές των αρχών ασφαλείας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σακίδια, GPS, διόπτρες, στρατιωτικός εξοπλισμός και κιάλια νυχτερινής όρασης. 

Ταυτόχρονα, έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία καθώς υπάρχουν φόβοι πως ο μακελάρης ενδεχομένως να επιχειρήσει να πάει προς την Ευρώπη. Αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό έχουν παραταχθεί στην πόλη Κιρκλαρέλι, καθώς επίσης και στον συνοριακό σταθμό Ντερεκόι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, ο μακελάρης ήταν εκπαιδευμένος σε συνθήκες μάχης στη Συρία και είχε ως καθοδηγητή έναν τζιχαντιστή με την κωδική ονομασία δάσκαλος Γιουσούφ. Από την πλευρά του, ο μακελάρης ονομαζόταν Abu Muhammed Horasani, παρότι τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.