current views are: 9

5 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση13:27

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Σμύρνη: Τέσσερις νεκροί – Η στιγμή της έκρηξης (Βίντεο και φωτό)

Για έκρηξη στη Σμύρνη της Τουρκίας κάνει λόγο το δίκτυο CNN Turk.

Δημοσίευση 13:27’

Για έκρηξη στη Σμύρνη της Τουρκίας κάνει λόγο το δίκτυο CNN Turk.

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε κοντά σε δικαστήριο στη Σμύρνη της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ακολούθησε και ανταλλαγή πυροβολισμών, με τους τούρκους αστυνομικούς να σκοτώνουν τους δύο δράστες της επίθεσης. Το PKK «δείχνει» ο κυβερνήτης της Σμύρνης.

Παράλληλα, από την έκρηξη σκοτώθηκαν ένας υπάλληλος του δικαστηρίου και ένας αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία διεξάγει έρευνες και για τρίτο δράστη.

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε ότι με βάση την ποσότητα του οπλισμού που ανακαλύφθηκε στο σημείο όπου νωρίτερα διαπράχθηκε μια επίθεση στη Σμύρνη, έξω από δικαστήριο της πόλης, προκύπτει πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ενέργεια.

«Βάσει της προετοιμασίας, των όπλων, των βομβών και των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ωμότητα», είπε ο Καϊνάκ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που αναμεταδόθηκαν απευθείας.

Ο Καϊνάκ επέμεινε ότι η σημερινή επίθεση, που σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ πιστεύεται ότι διέπραξαν κούρδοι αυτονομιστές, δεν θα ωθήσει την τουρκική κυβέρνηση να αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία και στο Ιράκ.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ, αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες στο όχημα, το οποίο ήταν παγιδευμένο με ποσότητα εκρηκτικών. 

«Ξέσπασε σύγκρουση όταν δύο αστυνομικοί μας προσπάθησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας μπροστά στο δικαστήριο Μπαϊρακλί. Σε αυτή τη σύγκρουση τρομοκράτες ανατίναξαν το αυτοκίνητ0-βόμβα και προσπάθησαν να διαφύγουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Δείτε τις φωτογραφίες των νεκρών δραστών:

Ακόμη ο Ερόλ Αϊγιλντίζ είπε ότι ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο πιστεύεται πως ανήκε στους δράστες της επίθεσης, ανατινάχθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, τα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδεικνύουν πως για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην είσοδο των δικαστών και των εισαγγελέων, μετέδωσε το CNN Turk, το οποίο έκανε λόγο για παγιδευμένο όχημα.

Στόχος της επίθεσης ενδέχεται να ήταν ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σμύρνης, που μετέβαινε στο δικαστικό μέγαρο για υπηρεσιακούς λόγους.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα.


σχετικα αρθρα