Νέες διαστάσεις παίρνει στις ΗΠΑ το θέμα των «ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων».

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσιές καταγγέλουν ότι η Ρωσία είχε κεντρικό ρόλο στις ηλεκτρονικές υποκλοπές, σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί ο Τραμπ, ώστε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 8ης ΝοεμβρίουΗ Μόσχα από την πλευρά της έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή, αλλά πλέον η υπόθεση αυτή παίρνει άλλες διαστάσεις καθώς διεθνή μέσα ενημέρως τις τελευταίες ώρες μεταδίδουν ότι οι Ρώσοι διαθέτουν υλικό με το νέο αμερικανό πρόεδρο σε όργια σε ξενοδοχείο της Μόσχας.

Η πληροφορία αυτή φέρεται να περιλαμβάνεται σε ένα έγγραφο το οποίο παραδόθηκε από στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ στην ενημέρωση που έκαναν στο νέο Αμερικανό πρόεδρο την περασμένη Παρασκευή.

Το υλικό κατά τις πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ παρέδωσε ένας Βρετανός κατάσκοπος, ο οποίος, όπως υποστηρίζει το CNN, αποτελεί αξιόπιστη πηγή από τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας. 

Συνολικά πρόκειται για μια έκθεση έκτασης 35 σελίδων με τους αμερικανούς αξιωματούχους να παρουσιάζουν στον Τραμπ μια «καυτή» σύνοψη δύο σελίδων.

Ο ίδιος ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter όταν δημοσιεύθηκαν οι σχετικές ειδήσεις υποστήριξε ότι όσα αναφέρονται σε αυτά είναι «ψεύτικα νέα - είναι ένα πλήρες πολιτικό κυνήγι μαγισσών».

 

Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι Ρώσοι έχουν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο νεός αμερικανός πρόεδρος να βρίσκεται σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο κάποτε έμεινε ο Μπαράκ Ομπάμα και να παρακολουθεί πόρνες να προβαίνουν σε σεξουαλικές πράξεις στο κρεβάτι που κοιμήθηκε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ.Κατά τον Guardian το υλικό έχει καταγραφεί το Νοέμβριο του 2013 όταν ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στη Μόσχα προκειμένου να παρουσιάσει τα καλλιστεία για τη Miss Universe.

Επιπλέον γίνεται λόγος για συναντήσεις στη διάρκεια της περσινής προεκλογικής εκστρατείας μεταξύ Ρώσων αξιωματούχων και εκπροσώπων του Τραμπ για να συζητήσουν «υποθέσεις αμοιβαίου συμφέροντος».

Ένας από τους αμερικανούς αξιωματούχους, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι το FBI, αλλά κι άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, εξακολουθούν να ερευνούν την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των ισχυρισμών σχετικά με τις πληροφορίες για τις οικονομικές και λοιπές σχέσεις του Τραμπ με Ρώσους επιχειρηματίες, αλλά κι άλλους, οι οποίοι σύμφωνα με την εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν Ρώσοι πράκτορες ή δούλευαν για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Μερικά από τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τη δράση πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών χωρίς να διευκρινίζεται επαρκώς ο βαθμός επάρκειας και αξιοπιστίας τους, ενώ το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.