Υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν σήμερα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος Γερμανός που πιστεύεται ότι απήχθη από μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης των Φιλιππίνων Αμπού Σαγιάφ τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο βίντεο φαίνεται ο Γερμανός να φοράει μια πορτοκαλί φόρμα και να στέκεται σε έναν τάφο, που δείχνει να έχει σκαφτεί πρόσφατα, την ώρα που μαχητές, μαυροντυμένοι και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, βρίσκονται από πίσω του. Αν και μιλάνε αραβικά, εκτοξεύουν απειλές εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης στα αγγλικά, ενώ στο βάθος διακρίνεται η σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Αρκετές ομάδες της Αμπού Σαγιάφ έχουν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος από το 2014.

Ο 70χρονος όμηρος Γιούργκεν Κάντνερ είναι παλιός ναυτικός στο επάγγελμα και είναι η δεύτερη φορά στη ζωή του που πιάνεται όμηρος. Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων εντόπισε το σκάφος του Κάντνερ να πλέει ακυβέρνητο έξω από τη νήσο Λαπαράν, 1.000 χλμ νότια της πρωτεύουσας Μανίλας, σε νερά που βρίσκονται κοντά στα λημέρια της Αμπού Σαγιάφ, που είναι το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στις Φιλιππίνες.