ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν έχω δάνεια ή επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2017, 10:23 / Ανανεώθηκε 12 Ιανουαρίου 2017, 10:29
Τραμπ: Δεν έχω δάνεια ή επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία
Facebook Twitter Whatsapp

''Δεν έχω δάνεια ή επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία'' δήλωσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

''Δεν έχω δάνεια ή επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία'' δήλωσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ υπερασπίστηκε την προοπτική οικοδόμησης ενός πλαισίου καλύτερων σχέσεων με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Εάν στον Πούτιν αρέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα κι όχι μειονέκτημα,” τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, αρνήθηκε να απαντήσει εάν κάποιος συνεργάτης του ή κάποιο στέλεχος του προεκλογικού του επιτελείου είχε επικοινωνία με τη Μόσχα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ την 8η Νοεμβρίου του 2016.

“Έχω αρκετές συναντήσεις με ανθρώπους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Κάθε φορά που συναντιόμαστε, οι άνθρωποι διαβάζουν γι' αυτό. Κάποιος το διαρρέει,” δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην κλιμάκωση της έντασης των σχέσεών του με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Έξω από τον Πύργο του Τραμπ, όπου δόθηκε η συνέντευξη, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως:

“Ξεφορτωθείτε τον Τραμπ,” “Πίστη στην Αμερική κι Όχι στη Ρωσία”, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πέμπτη Λεωφόρο είχε διακοπεί.

Η χθεσινή συνέντευξη του Τραμπ ήταν πρώτη που έδωσε σε χρονικό διάστημα σχεδόν έξι μηνών, ενώ συμμετείχαν σε αυτή περίπου 250 δημοσιογράφοι που συγκεντρώθηκαν στο χώρο υποδοχής των γραφείων του στο Πύργο Τραμπ.