Οι χώρες της Δύσης έχουν στείλει κομάντος στην Τρίπολη με στόχο τη φυσική εξόντωση του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός από τους γιους του λίβυου ηγέτη όπως αυτές μεταφέρθηκαν από τον εκκεντρικό ρώσο πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (Fide), ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λιβύη. Ο πρόεδρος της Fide Κιρσάν Ιλιουμζίνοφ, ο οποίος έφτασε στην Τρίπολη χθες Κυριακή το βράδυ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι συναντήθηκε με τον Μοχάμεντ Καντάφι, τον μεγαλύτερο γιο του λίβυου ηγέτη.

«Μου είπε ότι κομάντος που έχουν σταλεί από τις δυτικές χώρες έχουν διεισδύσει στην Τρίπολη με στόχο τη φυσική εξόντωση του πατέρα του Μουάμαρ Καντάφι», δήλωσε ο Ιλιουμζίνοφ στο Interfax.

«Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Καντάφι τρεις δυτικοί κομάντος βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τρίπολη. Εκτιμά ότι η Δύση τα παίζει όλα για όλα», πρόσθεσε.

Ο Ιλιουμζίνοφ, πρόεδρος της ρωσικής δημοκρατίας της Καλμουκίας από το 1993 έως το 2010, είναι γνωστός για τον εκκεντρικό χαρακτήρα του, ενώ έγινε διάσημος χάρη στους ισχυρισμούς του ότι έχει συναντήσει εξωγήινους που φορούσαν «κίτρινα σκάφανδρα».

Στα μέσα Ιουνίου ο Ιλιουμζίνοφ είχε συναντήσει τον Καντάφι στην Τρίπολη για να παίξουν μία παρτίδα σκάκι.


TAGS