Ο Τζεμίλ Τσιτσέκ, βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, εξελέγη πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης στην τρίτη σχετική ψηφοφορία στην οποία απαιτούνταν η απόλυτη πλειοψηφία.
Ο Τσιτσέκ εξελέγη με 322 ψήφους επί συνόλου 550. Στις πρώτες δύο ψηφοφορίες στις οποίες απαιτούνταν η ενισχυμένη πλειοψηφία των 367 ψήφων, δεν υπήρξε αποτέλεσμα ικανό για εκλογή.

Στο πρώτο γύρο ο Τσιτσέκ πήρε 302 ψήφους, ο υποψήφιος του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Τοντζά Τοσκάϊ 50 ψήφους και ο Ζελκίφ Καζντάλ, επίσης υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος 23 ψήφους. Στη δεύτερη ψηφοφορία κατά την οποία αποσύρθηκε ο Καζντάλ, ο Τσιτσέκ πήρε 322 ψήφους και ο Τοσκάϊ 52.

Η εκλογή προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία προϋποθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των 276 ψήφων. Στην ψηφοφορία αυτή ο Τσιτσέκ πήρε 322 έναντι 52 ψήφων του Τοσκάϊ και 3 άκυρων.

Δεν ψήφισαν οι οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίοι απλώς παραβρέθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας. Οι βουλευτές του ΡΛΚ δεν έχουν ακόμη ορκιστεί, θέμα που εξακολουθεί να προκαλεί ένταση.