Ένας Γερμανός, που υποστήριζε ότι οι διακοπές του στην Αίγυπτο "καταστράφηκαν" από ένα χιτλερικό χαιρετισμό δικαιώθηκε σήμερα από δικαστήριο του Μονάχου που του επιδίκασε αποζημίωση 34,45 ευρώ.
Ο ενάγων ισχυριζόταν ότι κατά τις διακοπές του στο Σαρμ ελ-Σέιχ, τον Σεπτέμβριο του 2009, παραβρέθηκε σε ένα σόου όπου οι ηθοποιοί μιμούνταν τον τρόπο με τον οποίο χαιρετιούνται οι κάτοικοι διαφόρων χωρών. Φτάνοντας στη Γερμανία, ο ηθοποιός που βρισκόταν στη σκηνή χαιρέτισε χιτλερικά φωνάζοντας "Χάιλ!".

Επιστρέφοντας στην πατρίδα του ο Γερμανός μήνυσε τον ταξιδιωτικό πράκτορα που του είχε κλείσει το ταξίδι κατηγορώντας τον για παράβαση του νόμου περί διακρίσεων και ζητούσε αποζημίωση γιατί "χάλασε τις διακοπές" του.

Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε ότι εφόσον το επεισόδιο έγινε μόλις δύο ημέρες πριν από τη λήξη των διακοπών, η αποζημίωση δεν μπορούσε να ξεπερνά το 20% της τιμής μίας ημέρας διαμονής και επομένως για τις 48 ώρες που του απόμεναν δικαιούτο 34,45 ευρώ...

Το δικαστήριο απέρριψε εξάλλου το δεύτερο αίτημα του Γερμανού που ζητούσε να αποζημιωθεί επειδή μία ημέρα η σεζλόνγκ που χρησιμοποιούσε στις διακοπές του δόθηκε σε έναν άλλο παραθεριστή.