current views are: 4

21 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση11:13

Επεισόδια και συλλήψεις στιγμάτισαν την ορκωμοσία Τραμπ

Μαυροφορεμένοι διαδηλωτές, που βρίσκονταν ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας κατά του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χθες, συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Δημοσίευση 11:13’

Μαυροφορεμένοι διαδηλωτές, που βρίσκονταν ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας κατά του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χθες, συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Μαυροφορεμένοι διαδηλωτές, που βρίσκονταν ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας κατά του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χθες, συγκρούστηκαν με την αστυνομία μερικά τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο, σε ένα ξέσπασμα βίας σπάνιο για τις τελετές ορκωμοσίας των Αμερικανών προέδρων.

Τουλάχιστον 217 άνθρωποι συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στη διάρκεια των επεισοδίων ταραξίες που φορούσαν μαύρα και μάσκες έριξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου.

Ένας διαδηλωτής έριξε ένα αντικείμενο μέσα από το παράθυρο του συνοδηγού ενός περιπολικού, το οποίο τράπηκε σε φυγή υπό τις ενθουσιασμένες κραυγές του πλήθους.

Νωρίτερα οι ταραξίες χρησιμοποίησαν κομμάτια από το πεζοδρόμιο και μπαστούνια του μπέιζμπολ για να σπάσουν τα παράθυρα ενός υποκαταστήματος της τράπεζας Bank of America και ένα εστιατόριο McDonald’s.

Πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, μεταξύ αυτών και μια λιμουζίνα. Μια ομάδα ανθρώπων έσυρε κάδους απορριμμάτων στη μέση του δρόμου, λίγα τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο και τους πυρπόλησε. Οι διαδηλωτές έριξαν στη φωτιά ένα κόκκινο καπελάκι με το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν λίγα τετράγωνα μακριά από την λεωφόρο Πενσιλβάνια, όπου ο Τραμπ συμμετείχε στην παραδοσιακή παρέλαση, που πραγματοποιείται μετά την ορκωμοσία των προέδρων, στη διαδρομή από το Καπιτώλιο ως τον Λευκό Οίκο. 


σχετικα αρθρα