ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε περιοδείες - Ο Μr Facebook θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ;

της Φράνσις Γιατζόγλου - Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2017, 10:52 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2017, 10:36
Ο Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε περιοδείες - Ο Μr Facebook θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ;
Facebook Twitter Whatsapp

Τα αμερικανικά ΜΜΕ πιστεύουν ότι ο νεαρός Μαρκ ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πριν από μερικά χρόνια, ο ιδρυτής του Facebook δεν ένιωθε άνετα μπροστά στις κάμερες. Ο Mαρκ Ζούκερμπεργκ χαμογελούσε λίγο, απέφευγε τις δημόσιες εμφανίσεις και προτιμούσε να μένει σπίτι του και να είναι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του. 

Ο Mr Facebook έχει αλλάξει εικόνα 180 μοιρών και σήμερα τον βλέπουμε να καθαρίζει έναν κήπο, να αγκαλιάζει μια γυναίκα, να συζητάει με αστυνομικούς, να παρακολουθεί ροντέο, και να χαϊδεύει ένα μοσχαράκι.

Ο επικεφαλής του Facebook ξεκίνησε την Δευτέρα μια εθνική περιοδεία για να συναντήσει τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών και τα αμερικανικά ΜΜΕ πιστεύουν ότι ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι δημοσιογράφοι ρωτούσαν την δεκαετία του 1980 τον μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ αν θα διεκδικήσει την προεδρία και σήμερα είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε στις 5 Ιανουαρίου στο προφίλ του στο facebook ότι θα περιοδεύσει σε κάθε μία από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ για να συναντηθεί με ανθρώπους από τις κατά τόπους κοινότητες. Αναμενόμενο, η κίνηση του αυτή να θεωρηθεί από τους περισσότερους ότι ο νεαρός έχει προεδρικές φιλοδοξίες.

Σε αυτή την περιοδεία του ο Ζούκερμπεργκ επιθυμεί να έρθει σε επαφή με ανθρώπους κάθε τάξης και επαγγέλματος. Το ταξίδι του αυτό θα περιλαμβάνει στάσεις σε μικρές πόλεις και πανεπιστήμια, επισκέψεις σε γραφεία της εταιρείας του, συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και επιστήμονες, καθώς και ταξίδια σε κέντρα αναψυχής και διασκέδασης. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στην περιοδεία του 2017 και ήδη έχει ποστάρει φωτογραφίες του από την πρώτη του στάση στο Τέξας. 

«Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ έβαλε στο μάτι τον Λευκό Οίκο;», έγραψε το Neesweek. «Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ θα είναι ο επόμενος πρόεδρός μας;» διερωτήθηκε το Vanity Fair. Όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ συμφωνούν ότι ο ιδρυτής του Facebook συμπεριφέρεται σαν κάποιος που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως έγραψε επί λέξει το περιοδικό Wired.

Το Facebook έχει σήμερα πάνω από 1,8 δισ. χρήστες και περίπου 16.000 εργαζομένους οι οποίοι περιγράφουν εργασιακές συνθήκες μεγάλης οικογένειας. Όσο για την περιουσία του, ο Mr Facebook είναι ένας από τους πιο πλούσιους του πλανήτη. Ένας αυτοδημιούργητος νέος που ήδη είναι ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας. 

Τρέμε Τραμπ...